Μπουχαλάκης: Θα έδινε μάχες με τους Σουηδούς μέχρι το πρωί

Κώστας Ζάλιαρης
Μπουχαλάκης: Θα έδινε μάχες με τους Σουηδούς μέχρι το πρωί

bet365

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης - βάσει αριθμών - έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του για τη φετινή σεζόν, έδωσε μεγάλες και πολυάριθμες «μάχες» με τους Σουηδούς και το Wyscout αποτυπώνει τη βραδιά που για φέτος υπερέβαλε εαυτόν.

Ο «Μπούχα» έτρεξε, κυνήγησε μπάλες, τα έβαλε με τους Σκανδιναβούς, προσπάθησε κι εκείνος να βοηθήσει με κάθε τρόπο στο μεγάλο χρονικό διάστημα που η Ελλάδα κόντρα στη Σουηδία παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο, όμως, ούτε η δική του συμβολή ήταν αρκετή.

Ο διεθνής χαφ του Ολυμπιακού έδειξε αντοχή, εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας στα καθήκοντά του, έκανε τις περισσότερες ενέργειες από τον άξονα, ενώ, προσπάθησε να φτιάξει φάση για γκολ προς τον Μασούρα.

Και απέδειξε γι' ακόμα μια φορά πως το θέμα της βελτίωσής του δεν μένει μονάχα στα λόγια και τις λέξεις των κειμένων μετά τις εμφανίσεις του σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, αλλά φροντίζει κάθε φορά να δίνει νέες αφορμές επιβεβαίωσης της σημαντικότατης παρουσίας του στο κέντρο.

Ξεπέρασε τις 100 ενέργειες, έχασε ελάχιστες μεταβιβάσεις

Στα 90+ λεπτά που αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Σόλνα απέναντι στους Σουηδούς, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης την... ίδρωσε τη φανέλα. Φυσικά το ίδιο έκαναν όλα τα παιδιά βγάζοντας εικόνα που κερδίζει δίχως αμφιβολία χειροκρότημα και σεβασμό, ωστόσο, η συμμετοχή του «Μπούχα» μπορεί να μείνει ως σημείο αναφοράς για τη φετινή σεζόν που διανύει.

Όπως παρουσιάζει η πλατφόρμα Wyscout, έφτασε να μετρήσει 111 ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο με επιτυχία στις 76 εξ αυτών και ποσοστό αποτελεσματικότητας στο 68%. Ποτέ ξανά σε κανένα άλλο παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δεν είχε φτάσει να επιχειρήσει τόσες ενέργειες στο χορτάρι, έχοντας πιο κοντά τα ματς με την Ούφα και τον Παναθηναϊκό όπου κατέγραψε 93 προσπάθειες. Σε εκείνες τις αναμετρήσεις το ποσοστό επιτυχίας ήταν λίγο μεγαλύτερο με 70% στο φιλικό ματς προετοιμασίας και 72% στο ντέρμπι.

Οι ενέργειές του κόντρα στη Σουηδία (Wyscout)

Οι ενέργειες του Μπουχαλάκη

Επιπλέον, σε αυτή την εμφάνισή του στην Friends Arena, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είχε αξιομνημόνευτη αποτελεσματικότητα στις μεταβιβάσεις του. Προσπάθησε από το χώρο δράσης του να τροφοδοτήσει 70 φορές τους συμπαίκτες του και ολοκλήρωσε με επιτυχία την «αποστολή» του στις 62 εξ αυτών των προσπαθειών. Το ποσοστό αποτελεσματικότητας ανήλθε στο 89%, με τις 70 μεταβιβάσεις να είναι ξανά οι περισσότερες που πραγματοποιεί σε κάποιο ματς την φετινή αγωνιστική περίοδο!

Φυσικά δεν «κολλάει» στις κοντινές πάσες προς τους συμπαίκτες του και στις 11 μακρινές μπαλιές που κατεγράφησαν από τον διεθνή χαφ στην αναμέτρηση της Τρίτης, πέτυχε τις 9 φτάνοντας στο 82%! Μόνο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (σε ματς που γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ήταν πολύ μικρότερου βαθμού δυσκολίας από αυτό της Εθνικής με τη Σουηδία) είχε 12 ψηλές μπάλες με 9 επιτυχημένες.

Οι μεταβιβάσεις του κόντρα στη Σουηδία (Wyscout)

Οι μεταβιβάσεις του Μπουχαλάκη

Οι ψηλές μπαλιές κόντρα στη Σουδία (Wyscout)

Πάλευε για τη μπάλα μέχρι να ξημερώσει!

Αν παρέμενε στον αγωνιστικό χώρο να παίζει ακόμα και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, πάλι θα έδινε μάχες με τους Σουηδούς! Ο Μπουχαλάκης – λόγω και της φύσης της θέσης που αγωνίζεται και του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται στο γήπεδο – έδωσε περίπου 30 μάχες! Για την ακρίβεια, όπως αποτυπώνεται στο Wyscout, μέτρησε 28 μονομαχίες, αν και κατάφερε να βγει νικητής στις 12 από αυτές.

Παρ' όλα αυτά είναι κάτι αξιοσημείωτο αφού προσπάθησε να μην αφήσει τους «απέναντι» να πάρουν ανάσα. Ακόμα και στις στιγμές που κυνήγησε για ν' ανακτήσει την κατοχή της μπάλας για την Εθνική μας, έφτασε σε διψήφιο αριθμό στα 2/3 του γηπέδου. Συμβάλλοντας στο αμυντικό τρίτο για τα μαρκαρίσματα και τα κλεψίματα, ο «Μπούχα» είχε 15 επιτυχημένες κατοχές και μόλις 3 ήταν στο μισό γήπεδο των Σουηδών.

Οι μονομαχίες του με τη Σουηδία (Wyscout)

Οι μάχες του Μπουχαλάκη

Οι ανακτήσεις κατοχής (Wyscout)

Οι κατοχές του Μπουχαλάκη

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα