Σακίρι: Εθνικιστικό «ντου» από οπαδό με τζάκετ του UCK (vid)

Σακίρι: Εθνικιστικό «ντου» από οπαδό με τζάκετ του UCK (vid)

bet365

Σε περιστατικό πολιτικής προπαγάνδας έμπλεξε άθελά του ο Τζερντάν Σακίρι εν ώρα δηλώσεων on-camera, με άγνωστο άνδρα να τον πλησιάζει και να τον σκεπάζει με τζάκετ που έφερε το σήμα του απελευθερωτικού στρατού του Κοσόβου.

Σάλος πολιτικού χαρακτήρα ξέσπασε μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα σε Ελβετία και Βόρειο Ιρλανδία (2-0) το βράδυ του Σαββάτου (9/10), με πρωταγωνιστή άθελά του τον Τζερντάν Σακίρι.

Κατά τη διάρκεια του flash interview στην τηλεόραση του ελβετικού RSI, ένας άγνωστος άνδρας, πιθανώς οπαδός, εμφανίστηκε από πουθενά στο πλάνο και φόρεσε στον διεθνή μέσο της Λυών ένα στρατιωτικό τζάκετ του UCK, εθνικιστικού κινήματος υπέρ της προσάρτησης του Κοσόβου στην Αλβανία.

Ο γεννημένος στο Ζέγκερ, νυν έδαφος του Κοσόβου, 30χρονος μέσος αιφνιδιάστηκε από το περιστατικό αλλά το διαχειρίστηκε πολύ ψύχραιμα, κίνηση που έσπευσε να επικροτήσει με ανακοίνωσή της η ελβετική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καταδικάζοντας παράλληλα την απόπειρα πολιτικής προπαγάνδας του δράστη. Ο εν λόγω άνδρας ανακρίθηκε για ώρες από τις Αρχές μετά το τέλος του αγώνα και του επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

«Είναι απαράδεκτο άνθρωποι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, σε αυτή την περίπτωση κατά τη διάρκεια post-game συνέντευξης ενός παίκτη, για πολιτική προπαγάνδα. Ο Τζερντάν Σακίρι απάντησε με παραδειγματικό τρόπο, έμεινε ήρεμος και δεν αντέδρασε».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα