Ο Μπουχαλάκης κρατά όρθιο το κέντρο του Φαν'τ Σχιπ (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Μπουχαλάκης κρατά όρθιο το κέντρο του Φαν'τ Σχιπ (vid)

bet365

Ο 28χρονος Κρητικός χαφ αποδείχθηκε παίκτης - κλειδί και στον αγώνα της Ελλάδας με τη Γεωργία και παραμένει στα βασικά όπλα του Φαν'τ Σχιπ.

Δεν ήταν ένα τόσο εύκολο βράδυ για την Εθνική μας ομάδα στη Γεωργία.

Στο τέλος όμως με τα γκολ των Μπακασέτα στο 90' και του Πέλκα στο 92' διασφάλισε το 0-2 για να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ. Και φυσικά έχοντας μπροστά της τον... τελικό (ματς τέτοιου χαρακτήρα) με τη Σουηδία (την Τρίτη εκτός έδρας).

Ένας από τους βασικούς και κινητήριους μοχλούς στο σύνολο του Φαν'τ Σχιπ σε αυτό το ματς ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο μέσος του Ολυμπιακού συνεχίζει να είναι η πιο ποιοτική λύση από τους διαθέσιμους παίκτες του Ολλανδού (κυρίως από πλευράς δημιουργίας και ενεργειών) και κλήθηκε να σηκώσει το βάρος και της απουσίας του Ζέκα (με τον Σιώπη να ξεκινά μαζί του στον άξονα της Ελλάδας).

Σε ένα ματς που η Εθνική δυσκολεύτηκε αισθητά ο Μπουχαλάκης δημιούργησε φάσεις, έτρεξε αρκετά, πάλεψε αλλά και στο τέλος ήταν μες στη φάση όπου η Ελλάδα κέρδισε το χέρι - πέναλτι. Ένα άλλο στοιχείο για αυτόν έχει να κάνει με το πόσο τον χρησιμοποιεί ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Ο Φαν'τ Σχιπ έχει βάλει τον Μπουχαλάκη σε 17 αγώνες με την Εθνική ομάδα επί των ημερών του. Είναι από τους παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο. Παραπάνω αγώνες έχουν μόνο ο αρχηγός Μπακασέτας με 21 αγώνες και ο Παυλίδης με 18.

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Soccerbase οι Βλαχοδήμος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης και Τζαβέλλας έχουν παίξει και στα πέντε - μαζί με το ματς με τη Γεωργία - παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, σε όλα μάλιστα βασικοί.

Ο «Μπούχα» που ήταν μες στους τοπ παίκτες της Ελλάδας σε απόδοση με τη Γεωργία είχε κάνει ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018 με τεχνικό τον Μίκαελ Σκίμπε σε ηλικία 25 χρόνια, 5 μήνες και 3 ημέρες. Συνολικά ο Μπουχαλάκης έχει 23 αγώνες με τη φανέλα της Εθνικής, αλλά ακόμα δεν έχει σκοράρει με τη γαλανόλευκη φανέλα.


 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα