Πρώτος ο Ολυμπιακός θέλει να πηγαίνει καλά η Εθνική μας

Πρώτος ο Ολυμπιακός θέλει να πηγαίνει καλά η Εθνική μας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta δύο πράγματα περί Ολυμπιακού και Εθνικής με αφορμή την χθεσινή μεγάλη νίκη.

Κατ΄ αρχάς, συγχαρητήρια στους διεθνείς μας και στον προπονητή τους για την χθεσινή μεγάλη τους προσπάθεια. Θα μπορούσε και να χάσει η Ελλάδα από την πολύ δυνατή Σουηδία, όπως την κέρδισε, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία, της μεγάλης προσπάθειας.

Επειδή, όμως, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία εικονική πραγματικότητα σε σχέση με την Εθνική μας ομάδα και τον Ολυμπιακό, να επισημάνουμε το…αυτονόητο: πρώτος ο Ολυμπιακός, από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο, θέλει να πηγαίνει καλά η Εθνική μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει τους περισσότερους διεθνείς (Μπουχαλάκη, Ανδρούτσο, Βρουσάι και τον Μασούρα που πάντοτε είναι στις κλήσεις κι απλά αυτή τη φορά δεν κλήθηκε λόγω ανετοιμότητας από ενοχλήσεις που είχε, ενώ μην ξεχνάμε ότι μία από τις πιο σημαντικές μονάδες της Εθνικής είναι ένας ακόμη, πέμπτος «ερυθρόλευκος», ο άτυχος λόγω χιαστών Φορτούνης). Όλοι άλλοι τι έχουν; Ο ΠΑΟΚ έχει τον Πασχαλάκη, ως ρεζέρβα γκολκίπερ, κι η ΑΕΚ τον Μάνταλο και τον Τζαβέλλα, που τώρα τον έφερε πίσω από την Τουρκία.

Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν προκάλεσε πρόβλημα με τους διεθνείς του στην Εθνική ομάδα. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πριν κάποια χρόνια είχε αποσύρει τους διεθνείς της από την Εθνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν απέτρεψε παίκτη του να πάει στην Εθνική. Ούτε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που όλη η Ελλάδα ξέρει ποιοι κινούν τα νήματα στην ΕΠΟ. Ούτε όταν η ομοσπονδία πήρε την Εθνική από το Καραϊσκάκη, όπου επί σειρά ετών ήταν το σπίτι της.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός από τη συμμετοχή των παικτών του στην Εθνική μας βγαίνει κι αυτός κερδισμένος όταν πάει καλά η ομάδα μας. Εδώ και περίπου μία δεκαετία έχει βάλει στα ταμεία του κάποιες δεκάδες εκατομμύρια έχοντας πουλήσει στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Έλληνες διεθνείς άσους, που όλο και κάποια υπεραξία, άλλοι μεγαλύτερη κι άλλοι μικρότερη, κέρδισαν από την παρουσία τους στην Εθνική. Από τον Μανωλά και τον Μήτρογλου, έως τον Τοροσίδη και τον Σάμαρη. Από τον Σιόβα και τον Χολέμπας, έως τον Ρέτσο και τον Τσιμίκα. Από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Νικολάου, έως τον Φετφατζίδη.

Βλέπεις την αποστολή της Εθνικής για τα ματς που έδωσε αυτή την εβδομάδα. Τρεις του Ολυμπιακού (και θα ήταν πέντε με Φορτούνη και Μασούρα) κι άλλοι έξι πρώην του Ολυμπιακού (Τσιμίκας, Κούτρης, Ρέτσος, Σιώπης, Σάλιακας). Σχεδόν η μισή Εθνική. Τι να λέμε τώρα.

Και δεν θέλει ο Ολυμπιακός να πηγαίνει καλά η Εθνική μας; Πλάκα κάνουμε τώρα; Είπαμε προπαγάνδα, αλλά για όλα υπάρχει ένα όριο…

Άσχετο: Η Κόνιασπορ θα πληρώσει ενοίκιο 600 χιλ. Ευρώ στον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Χασάν σε τούτη τη σεζόν. Και φυσικά οι Τούρκοι θα πληρώσουν στον Αιγύπτιο όλο το συμβόλαιο του. Για τον δανεισμό του Μεριά την περασμένη σεζόν στην Ρίζεσπορ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απαιτήσει και είχαν πάρει από τους Τούρκους ενοίκιο μισό εκ. Ευρώ, όλα προκαταβολικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.