Έλα που το... συζητάμε κιόλας

Έλα που το... συζητάμε κιόλας

Έλα που το... συζητάμε κιόλας

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει με αφορμή την ρεβάνς της Α.Ε.Κ. με την Βέλεζ και εξηγεί γιατί η ομάδα του Μιλόγεβιτς πρέπει να επικρατήσει με εμφατικό σκορ και τρόπο, ενώ έχει υστερόγραφα...

Στη ΑΕΚ με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στο Σεράγεβο με αντίπαλο την Βέλεζ του Μόσταρ πρέπει να εμπέδωσαν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι απέτυχαν ήδη... Δεν είμαι υπερβολικός και δεν έχω τέτοια διάθεση, να... πουλήσω ότι η Ένωση είναι η υπερομάδα που θα τα σαρώσει όλα, ωστόσο το ζητούμενο ήταν συγκεκριμένο για την ΑΕΚ πριν τα ματς.

Κοινώς και πολύ απλά να πάρει την πρόκριση με δύο νίκες. Κάτι που δεδομένα δε μπορεί πλέον να συμβεί! Άρα προφανώς και γίνεται αντιληπτό γιατί σημειώνω ότι απέτυχαν ήδη... Σαφέστατα και θα πρόκειται για έγκλημα στο ενδεχόμενο να μη πάνε τα πράγματα όπως πρέπει και συνιστούν το μίνιμουμ της υποχρέωσης της ΑΕΚ: να προκριθεί κοινώς...

Τώρα που τα γράφω και τα συζητάω παράλληλα με φίλους, μια σκέψη έρχεται και μόνο στο μυαλό μου: Έλα που το συζητάμε κιόλας! Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο... Η ΑΕΚ απλά πρέπει να κάνει ένα σχετικά καλό ματς για να φτάσει εύκολα στην πρόκριση με την Βέλεζ του Μόσταρ. Όπως το είχε κάνει με κάποια Βασλούι στο πρόσφατο παρελθόν!

Ολα τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να γράφουμε και είναι απόλυτα απογοητευτικό που το υποχρεωθήκαμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία... Η ομάδα έχει μια πλέον και μόνο υποχρέωση ενόψει και της επόμενης διπλής αναμέτρησης με την Έλφσμποργκ: να πάρει την πρόκριση και να τελειώσει το ματς με την Βέλεζ χωρίς να αγχωθεί...

Απαιτείται νίκη με εμφατικό τρόπο!

Ο Ανσαριφάρντ πανηγυρίζει με την Βέλεζ

Προσωπικά δεν θα πω ότι αρκεί η νίκη με 2-0 για να επιτευχθεί απλά ο στόχος. Μπορεί το σκορ να είναι αυτό και προφανέστατα θα είναι αρκετό για να δώσει το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Άλλωστε πλέον δεν υπάρχει το away goal! Αλλά χρειάζεται πράγματα παραπάνω για να ικανοποιήσει και να πείσει η ομάδα ότι φέτος και χωρίς να 'χουν μπει όλα τα νέα πρόσωπα στην αγωνιστική εξίσωση.

Απαιτείται η νίκη αλλά με εμφατικό τρόπο. Πειστικό αν μη τι άλλο... Κοινώς και ένα σκορ 2-0 μπορεί να είναι με εμφατικό τρόπο αρκεί να έχει πείσει σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η ΑΕΚ ότι κάνει ότι θέλει, όποτε το θέλει, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Βέλεζ. Βέβαια στην πραγματικότητα θέλω ένα αποτέλεσμα με περισσότερα από δύο τέρματα διάφορα και με καλή απόδοση σαν ομάδα και όχι σαν πρόσωπα...

Τα φιλικά παιχνίδια της έδειξαν δείγματα γραφής για να πετύχει αυτό που σημειώνω παραπάνω. Αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά. Εδώ θα απαιτηθεί ποδοσφαιρικός εγωισμός από παίκτες που οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και δεν το έπραξαν στο Σεράγεβο προ ημερών. Αλλά έχει τη σημασία του ότι θα υπάρχουν και νέα πρόσωπα που θα είναι σημαντικά για τη σεζόν που θα έφτασε ήδη.

Δυστυχώς στην Βοσνία έχασαν την ευκαιρία πρόσωπα που έπρεπε να την αρπάζουν από τα... μαλλιά και να την αξιοποιήσουν. Δεν το έκαναν και αντιθέτως μας έδειξαν όλα τα προβλήματα που έβαλαν και σε όλη τη διάρκεια της σεζόν που προηγήθηκε. Αυτοί έχασαν σημαντική ευκαιρία και δεν θα έχουν πολλές μπροστά τους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Οι ανάγκες και το μήνυμα...

Ο Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ

Όπως και να 'χει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Πέμπτης, ακόμη κι αν αυτό φέρει νίκη της ΑΕΚ με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά για παράδειγμα, δεν πρέπει να περάσει το λάθος μήνυμα για όσους έχουν κριθεί. Δεν αλλάζουν τα δεδομένα και ευτυχώς στην Ένωση δεν έχει αλλάξει η επιθυμία, ο στόχος αν προτιμάει κανείς, να αλλάξουν πολλά σε επίπεδο ενδεκάδας.

Οι ανάγκες παραμένουν για την ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις του αριστερού εξτρέμ και του δεξιού μπακ, τη στιγμή που μοιάζει απαραίτητη και η απόκτηση ενός χαφ με δημιουργικές αρετές στο παιχνίδι του. Στόπερ αποκτήθηκαν, τερματοφύλακας επίσης και πρέπει να παίξει πλέον, το ίδιο και φορ αλλά και κόφτης (και κλεισμένος αριστερός μπακ που δεδομένα είναι καλύτερος για μένα από τον Λόπες κι ας ήθελα καλύτερο του Χατζισαφί)!

Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι είναι νωρίς. Έχοντας δύο συν μια προσθήκες και με τον Αύγουστο να έρχεται καταλαβαίνω και τις δυο όψεις του νομίσματος. Η πρώτη αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες ήδη και η δεύτερη ότι εφόσον έχεις υποχρεώσεις έπρεπε να ήσουν έτοιμος. Με την επισήμανση βέβαια ότι καμία ομάδα και δη ελληνική δεν δύναται να έχει τελειώσει τις προσθήκες της από αρχές και στα μέσα Ιουλίου όπως αξιώναμε να έχει πράξει η ΑΕΚ...

Ας τελειώνουμε με την Βέλεζ για αρχή και έπειτα θα τρέξουν και τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αναμενόμενα προφανώς. Το ζήτημα είναι τώρα να φτάσουν στο 100% σε όλα τα επίπεδα εκείνοι που είναι ήδη εδώ, αφού με αυτούς θα πορευτείς και στα ματς με την Ελφσμποργκ εφόσον κάνεις το αυτονόητο σαν ΑΕΚ απέναντι στην Βέλεζ.

Υγ: Μια χαρά ξεκινάει το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ αρκεί να το κάνει η ίδια θετικό. Δεν υπάρχουν εύκολα και απλά ματς. Εσύ τα κάνεις τέτοια... Οπότε όπως σημειώνω κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, ισχύει το αυτονόητο: όλοι με όλους παίζουμε, οπότε... Νίκες και τύχη θέλει, τίποτα άλλο!

Υγ2: Σωστά το σκέφτεται ο Μιλόγεβιτς για δίδυμο Αραούχο με Ανσαριφάρντ στην επίθεση της ΑΕΚ την Πέμπτη. Έτσι θα πρέπει να παίζει με τέτοιους αντιπάλους η ΑΕΚ είτε εντός είτε εκτός έδρας. Με δύο επιθετικούς και φουλ επίθεση. Απλά και όπως επιβάλλει η ιστορία του club.

Υγ3: Σε άλλα επίπεδα η ονοματολογία φέτος πάντως. Σταμάτησα όταν έφτασα στα 72 ονόματα. Είναι κι άλλα, αλλά σε αυτά σταμάτησα να μετράω! Κάποιο θα πετύχουν εντός και εκτός συνόρων... Έχει καταντήσει αηδία το έργο και δεν φταίνε τόσο οι ρεπόρτερ όσο τα μέσα με τη λύσσα να βάλουν κάτι, υπάρχει δεν υπάρχει σαν περίπτωση, αρκεί να χει προταθεί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...