Ελλάδα: Η πόλη Φάρο λατρεύει τη Μπενφίκα και φυσικά τον Βλαχοδήμο! (vid)

Ο Βλαχοδήμος

bet365

Η Μπενφίκα και ο «Όντι» έχουν την... τιμητική τους στην πόλη Φάρο της Νότιας Πορτογαλίας όπου βρέθηκε η Εθνική μας για το παιχνίδι με αντίπαλο το Γιβραλτάρ.

Μπορεί ομάδες όπως οι Πορτιμονένσε και Φαρένσε να έχουν υποστηρικτές στην πόλη Φάρο όπου έπαιξε και νίκησε με 3-0 το Γιβραλτάρ η Εθνική μας, ωστόσο η Μπενφίκα δείχνει να είναι η ομάδα που... κυριαρχεί στις προτιμήσεις του κόσμου στην περιοχή αυτή. Μάλιστα αφίσες της Μπενφίκα βρίσκει κανείς ακόμα και σε θεωρητικά αλλά και... πρακτικά απίθανα μέρη στη συγκεκριμένη πόλη, όπως είναι ένα συνεργείο.

Φάρο

Ακόμα και σε μαγαζί με σουβενίρ, αναμνηστικά της περιοχής αλλά και προϊόντα των ομάδων της Πορτογαλίας η Μπενφίκα έχει 2 ράφια και περισσότερα προϊόντα προς πώληση έναντι ενός των Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Άρα και εκεί φαίνεται πως είναι ξεκάθαρη η προτίμηση / επιλογή του υπεύθυνου του μαγαζιού. Υπάρχει μία σχετική... λατρεία λοιπόν και για τη Μπενφίκα και κατά συνέπεια και για τον Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Βλαχοδήμος από την άλλη ως μέλος της Μπενφίκα νιώθει την Πορτογαλία σαν στο... σπίτι του. Μάλιστα για το χατήρι του βρέθηκαν 2 δημοσιογράφοι της περιοχής στη συνέντευξη Τύπου πριν το Γιβραλτάρ - Ελλάδα με το ενδιαφέρον τους να στρέφεται φυσικά στη Μπενφίκα. Ο «Όντι» μάλιστα είχε μαζί του στο γήπεδο Αλγκάρβε και την οικογένειά του ενώ φυσικά ήταν βασικός σε έναν ακόμα αγώνα με την Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως ο έμπειρος γκολκίπερ πριν το ματς με το Γιβραλτάρ είπε για τη σχέση του με την Πορτογαλία και τη Μπενφίκα: «Νιώθω πολύ καλά. Νιώθω σαν στο 'σπίτι' μου. Χαίρομαι που έφερα την Ελλάδα στην Πορτογαλία. Είναι σαν το 'σπίτι' μου εδώ. Έχω παίξει πολλές φορές. Έχουμε πάρει ένα Κύπελλο. Φυσικά έχει σημασία η πορεία μου με τη Μπενφίκα. Όταν βρίσκεσαι στην Εθνική είναι τιμή και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο και να δείξουμε πως όλα είναι δυνατά».

Ο Βλαχοδήμος έχει στη Μπενφίκα 212 συμμετοχές με 2 τίτλους μαζί της (ο ένας του Πρωταθλήματος το 2018-2019). Με τη δε Εθνική μας ομάδα έχει πιάσει τις 30 συμμετοχές.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα