Σκωτία - Κύπρος 3-0: Τη «λύγισε» στο φινάλε και ξεκίνησε με το... δεξί

Ιάσονας Θεριός
scotland_cyprus

bet365

Βρίσκοντας δύο τέρματα λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, η Σκωτία μπόρεσε να επικρατήσει με 3-0 της Κύπρου στη Γλασκώβη και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro 2024.

Η Κύπρος του Τιμούρ Κετσπάγια ταξίδεψε στη Γλασκώβη με στόχο να πάρει κάτι από την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024, όμως η ποιότητα των αστεριών της Premier League του ρόστερ της Σκωτίας ήταν αυτή που «μίλησε» στο τέλος, με την ομάδα του Κλαρκ να παίρνει τη νίκη με 3-0.

Οι Σκωτσέζοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους πραγματικά καλή στιγμή, όταν ο Ρόμπερτσον στο 21' γύρισε την μπάλα από αριστερά και ο Τζον ΜακΓκιν την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντά. Το σουτ του Πίττα έξι λεπτά αργότερα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γκαν.

Στο 68ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά αλλά ο Ρομπέρζ παρενέβη σωτήρια στο πλασέ του Ντάικς, ενώ στιγμές μετά ο Τίρνεϊ σταμάτησε την υποσχόμενη αντεπίθεση της ομάδας του Κετσπάγια με τους Ιωάννου και Κακουλλή.

Η Κύπρος κρατώντας το σκορ στο 1-0 μπόρεσε να «μείνει» στο παιχνίδι, ενώ στο 85' ο Γκαν μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κακουλλή. Λίγο αργότερα ωστόσο, ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ με δύο γκολ στο 87' και το 90+3' «κλείδωσε» τη νίκη για την εθνική του. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Ιωάννου, που κλώτσησε την μπάλα μετά το σφύριγμα του ρέφερι, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Υπενθυμίζουμε πως Κύπρος και Σκωτία βρίσκονται στον πρώτο προκριματικό όμιλο μαζί με τις Ισπανία, Νορβηγία και Γεωργία.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα