Εθνική Νέων: Ξεκίνησε με το «δεξί» η Εθνική Νέων, 3-0 την Εσθονία με γκολ των Τζίμα, Νικολάου (vid)

Εθνική Νέων: Ξεκίνησε με το «δεξί» η Εθνική Νέων, 3-0 την Εσθονία με γκολ των Τζίμα, Νικολάου (vid)

Newsroom
neon

bet365

Η ελληνική U19 επικράτησε 3-0 της αντίστοιχης εσθονικής στην πρεμιέρα του ομίλου της Elite Round και «πάτησε» στην 1η θέση του ομίλου. Τα δύο γκολ της «γαλανόλευκης» σημείωσε ο Τζίμας και το άλλο ο Νικολάου.

Με το.. δεξί ξεκίνησε η Εθνική ομάδα Νέων τις υποχρεώσεις της στην Elite Round της προκριματικής φάσης του EURO U19 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Μάλτα. Στην πρεμιέρα του γκρουπ που φιλοξενεί η Ιρλανδία (ο πρώτος προκρίνεται απευθείας) κέρδισε 3-0 την αντίστοιχη της Εσθονίας, σε έναν αγώνα όπου έλαμψε το άστρο του Τζίμα.

Ο 17χρονος φορ του ΠΑΟΚ (ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε οκτώ εκπροσώπους στο αρχικό σχήμα), σημείωσε και τα δύο τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το πρώτο στο 21' μετά από κάθετη του Σπυράκου και το έτερο στο 27' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Γκούμα). Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90'+6' ο Νικολάου του Παναιτωλικού.

Οι παίκτες του Τάσου Θέου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες, με κυριότερες εκείνες των Γκούμα (8', 67'), Δεληγιάννη (57'), Κεραμίτση (60').

Στο άλλο ματς οι Σλοβάκοι επικράτησαν 2-1 των διοργανωτών και αυτόματα η αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου (25/3) μαζί τους απέκτησε για τη «γαλανόλευκη» χαρακτήρα «τελικού». Μάλιστα υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να «καπαρώσουμε» από τώρα την 1η θέση που οδηγεί στην τελική φάση του τουρνουά (αν η Ελλάδα νικήσει και οι Εσθονοί δεν χάσουν από τους Ιρλανδούς).

ΕΣΘΟΝΙΑ: Νόουμ, Παλούταγια, Κάιτ, Κολόμποφ, Κανέ, Οττί (46' Σβεντόβσκι), Λούτς (70' Σμιρνόφ), Βέτκαλ, Σάκάριας (55' Λέτμετς), Σιλαμά, Οουνάπου (92' Ορλόφ).

ΕΛΛΑΔΑ: Μοναστηρλής, Κεραμίτσης, Δεληγιάννης, Καλογερόπουλος, Τασιούρας (46' Γεωργιάδης), Συμεωνίδης, Σμυρλής (65' Σταυρόπουλος), Κωττάς (65' Γκολφίνος), Γκούμας (73' Κυριόπουλος), Σπυράκος, Τζίμας (73' Νικολάου).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ιρλανδία-Σλοβακία 1-2
Εσθονία-Ελλάδα 0-2


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ελλάδα 3 3-0
Σλοβακία 3 2-1
Ιρλανδία 0 1-2
Εσθονία 0 0-3

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
Σάββατο 25/3

Ιρλανδία-Εσθονία
Ελλάδα-Σλοβακία

Τρίτη 28/3
Ελλάδα-Ιρλανδία
Σλοβακία-Εσθονία

@Photo credits: epo.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα