Βέλγιο: Στην λίστα για τον πάγκο της εθνικής οι Λεβ, Ποτσετίνο και Βίλας-Μπόας

Βέλγιο: Στην λίστα για τον πάγκο της εθνικής οι Λεβ, Ποτσετίνο και Βίλας-Μπόας

Newsroom
Βέλγιο: Στην λίστα για τον πάγκο της εθνικής οι Λεβ, Ποτσετίνο και Βίλας-Μπόας

bet365

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «nieuwsblad», η ομοσπονδία του Βελγίου στοχεύει ψηλά για τον διάδοχο του Μαρτίνεθ έχοντας στην λίστα της τους Λεβ, Ποτσετίνο και Βίλας-Μπόας.

Μπορεί ο Αντρέα Πίρλο, που κάνει εξαιρετικά πράγματα στην Τουρκία με την Καραγκιουμρούκ, να αυτοπροτάθηκε για την θέση που «ορφάνεψε» στο πάγκο της εθνικής Βελγίου μετά την αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ωστόσο η ομοσπονδία της χώρας θέλει τοπ προπονητή.

Σύμφωνα με το βελγικό δημοσίευμα οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της εθνικής Βελγίου είναι ο Γιοακίμ Λεβ, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας. Ο πρώτος ήταν ο τενχικός της εθνικής Γερμανίας για περίπου 15 χρόνια, κερδίζοντας το Μουντιάλ μαζί της το 2014 στην Βραζιλία και ολοκλήρωσε την συνεργασία του με τα «πάντσερ» τον Ιούλιο του 2021.

Ο 50χρονος Αργεντινός κόουτς από την άλλη έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι και από τότε αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μη έχοντας καθίσει ποτέ στον πάγκο εθνικής ομάδας.

Όσο για τον 45χρονο Πορτογάλο, τελευταία δουλειά του ήταν στην Μαρσέιγ, απ' όπου αποχώρησε τον Φλεβάρη του 2021. Δεν έχει επίσης προπονήσει ποτέ του εθνική ομάδα, όμως έχει μία λαμπρή καριέρα έχοντας περάσει από Πόρτο, Τσέλσι, Τότεναμ, Ζενίτ και Σανγκάι SIPG.

Σχετικά με την θέση του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας του Βελγίου παίζει έντονα το όνομα του Φρανκ Βερκάουτερεν. Τελευταία δουλειά του 66χρονου Βέλγου ήταν ως προπονητής στην Αντβέρπ απ' όπου αποχώρησε τον Ιούλιο του 2021. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα θα κλείσει πρώτα από τον προπονητή. Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος έχει εργαστεί για την εθνική Βελγίου τόσο ως βοηθός (Μάιος 2008 - Απρίλιος 2009) όσο και ως πρώτος (Απρίλιος 2009 - Σεπτέμβριος 2009).

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα