Elite Round Euro Κ17: Ισόπαλη με την Ολλανδία, αλλά αποκλεισμός για την Εθνική

Δημήτρης Σαμόλης
Elite Round Euro Κ17: Ισόπαλη με την Ολλανδία, αλλά αποκλεισμός για την Εθνική

bet365

Η Εθνική Κ17 αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) κόντρα στην Ολλανδία, έμεινε αήττητη στον όμιλο, αλλά αποκλείστηκε από τα τελικά του Euro U17.

Η Εθνική μας ομάδα Κ17 μπορεί να αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ολλανδία στο Sportpark Parkzicht-Uden, αλλά τα αποτελέσματα των προηγούμενων δύο αγωνιστικών είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστει από τα τελικά του Euro U17.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξανδρή κατάφερε να μην ηττηθεί απέναντι στην πιο δύσκολη ομάδα του γκρουπ (είχε μάλιστα δοκάρι στο 90'+2' με τον Δρόσο), αλλά οι ισοπαλίες απέναντι σε Σλοβακία (1-1) και Ουγγαρία (1-1) την οδήγησαν στην κατάληψη της τρίτης θέσης και στον αποκλεισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ούγγροι είχαν ισοφαρίσει την ελληνική ομάδα στο τρίτο λεπτο των καθυστερήσεων. Αυτό το γκολ αποδείχθηκε καίριο και οδήγησε την Ελλάδα εκτός τελικής φάσης. Επίσης σημαντικό, κάτι που ίσως δείχνει αρκετά πράγματα για το μέλλον, είναι το γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ολοκλήρωσε αήττητο τον κύκλο αυτών των προκριματικών με τρεις νίκες και επτά ισοπαλίες σε δέκα αγώνες.

ΕΛΛΑΔΑ: Αγγελίδης, Δεληγιάννης, Αλεξίου, Κωττάς, Λατίφης (54' Αμπαρτζίδης), Τζίμας (69' Καλοσκάμης), Γκούμας (87' Μαυρόπουλος), Κοσίδης (54' Δρόσος), Γκιτέρσος, Φίλων, Αδάμ

Το αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Ελλάδα - Ολλανδία 0-0
Ουγγαρία - Σλοβακία 3-1

Η βαθμολογία

1. Ολλανδία 5 (3-1)
2. Ουγγαρία 4 (4-4)
3. Ελλάδα 3 (2-2)
4. Σλοβακία 2 (3-5)

* Από τα οκτώ γκρουπ του Elite Round, 15 ομάδες θα εξασφάλιζαν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro U17, το οποίο θα γίνει από 16 Μαΐου έως 1 Ιουνίου. Οι πρώτοι κάθε γκρουπ και επτά καλύτεροι δεύτεροι με τα καλύτερα ρεκόρ εναντίον της πρώτης και της τρίτης ομάδας του αντίστοιχου ομίλου τους θα περνούσαν στα τελικά. Η διοργάνωση θα γίνει στο Ισραήλ, η εθνική ομάδα του οποίου θα είναι ασφαλώς παρούσα στο τουρνουά.

** Η Ολλανδία που συμμετείχε στο γκρουπ της Ελλάδας έχει κατακτήσει τις διοργανώσεις 2017/18 and 2018/19. Το 2020 και το 2021 δεν έγιναν τα τουρνουά λόγω του κορονοϊού.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα