Πήρε μία δύσκολη νίκη, τον περιμένει μία εξίσου δύσκολη ρεβάνς

Πήρε μία δύσκολη νίκη, τον περιμένει μία εξίσου δύσκολη ρεβάνς

Πήρε μία δύσκολη νίκη, τον περιμένει μία εξίσου δύσκολη ρεβάνς

bet365

Για τον Ολυμπιακό πήγαν αρκετά πράγματα στραβά στο πρώτο ματς με τη Νέφτσι και ο πρώτος στόχος επετεύχθη όμως υπάρχει και μία ρεβάνς. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ουσιαστικά ήταν ένα πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νέτφσι Μπακού που μας... επιβεβαίωσε πλήρως σε όσα περιμέναμε.

Περιμέναμε έναν δύσκολο αγώνα για τον Ολυμπιακό που και πλήρης να ήταν δεν θα είχε πιάσει το 100% και προερχόμενος από διάστημα προετοιμασίας και που η ουσία ήταν να γίνει η δουλειά και ας μην ήταν ανάλογη η απόδοση των Πειραιωτών. Σε αυτά τα πρώτα ευρωπαϊκά προκριματικά.

Σε ένα παιχνίδι που αρκετά πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό (και στο πριν και στο... μετά ή για την ακρίβεια στη διάρκεια του αγώνα) αυτό το 1-0 επί της Νέφτσι σίγουρα είναι σημαντικό. Θεωρητικά θα μπορούσε να ήταν και 2-0 εάν είχε δοθεί το πέναλτι στον Σεμέδο (εάν υπήρχε VAR σίγουρα θα δινόταν) στο 85' αλλά το κοντέρ αυτό έγραψε.

Πριν την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός έχασε τους Ελ Αραμπί και Σωκράτη λόγω covid-19 και τον Εμβιλά με μυϊκό πρόβλημα. Τρεις βασικές απώλειες και παίκτες που θα έπαιζαν βασικοί.

Στο αγωνιστικό σκέλος στο α' μέρος ο Ολυμπιακός και ο κόουτς Μαρτίνς είδαν τον Μπουχαλάκη να τραυματίζεται και να γίνεται αλλαγή νωρίς και τον Καμαρά να αποβάλλεται με κόκκινη (στο 43ο λεπτό) και τους Πειραιώτες μέχρι την αποβολή της Νέφτσι (στο 63') να αναγκάζονται να αγωνιστούν με παίκτη μείον. Και βέβαια με τον Μαρτίνς να βάζει τριάδα στόπερ πίσω (με τον Παπέ Σισέ που δεν είχε τις προπονήσεις των συμπαικτών του στα πόδια του) μετά την αποβολή για να αλλάξει ξανά το σχήμα σε τετράδα με τον Μάρκοβιτς στο κέντρο.

Δεδομένες δυσκολίες απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο που μεσοεπιθετικά έδειξε ποιότητα και αρετές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Πέδρο Μαρτίνς με τα όσα βίωσε έκανε λόγο για τις 72 πιο δύσκολες ώρες στην καριέρα του πριν τη Νέφτσι Μπακού.

Τι κρατάει ο Ολυμπιακός από το ματς εκτός από τη γκολάρα του Μαντί και τι όχι

Αναμφίβολα τα άκρα του Ολυμπιακού - εάν εξαιρέσει κανείς τον Μασούρα - δεν... τράβηξαν σε αυτό το ματς. Ο χειρότερος των άκρων σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Ανδρούτσος όμως ούτε ο Ρέαμπτσιουκ πήγε καλά και ούτε και ο Ραντζέλοβιτς έπιασε το απαιτούμενο επίπεδο. Ο Ρέαμπτσιουκ όμως τουλάχιστον πήρε την αποβολή του Τσελίκ στο β' μέρος που βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ακόμα και έτσι τα άκρα είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Και αμυντικά και επιθετικά και με έναν Μαρτίνς που άλλαξε σχήμα τουλάχιστον 3 φορές στο ματς και με ότι διαθέσιμη επιλογή είχε για να του βγει ο αγώνας.

Το κέντρο με τον τραυματισμό του Μπουχαλάκη και την αποβολή του Καμαρά (που ναι μεν έκανε ένα πολύ δυνατό χτύπημα για κόκκινη αλλά εκτός του ότι δεν είχε δει από πίσω του τον Αλασκάροβ έμεινε από πάνω του για να ζητήσει συγγνώμη μετά) δεν μπορεί να κριθεί επαρκώς και με βάση τις αλλαγές προσώπων που υπήρξαν. Ένα κέντρο που έδωσε φυσικά τη γκολάρα του Μαντί. Μία φοβερή έμπνευση με ένα πλασέ σαν λόμπα (τεχνικό και με φάλτσο που μπέρδεψε τον αντίπαλο γκολκίπερ) από το γύρισμα του Βαλμπουενά που μπήκε ως αλλαγή και ήταν ο MVP (από κοντά του και ο Τζολάκης με καλές επεμβάσεις και σταθερότητα) των Πειραιωτών.

Στο 2ο μέρος ο Αγκιμπού Καμαρά που τοποθετήθηκε στο κέντρο έδωσε καλά στοιχεία και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει και να απειλήσει ξανά. Όμως έμεινε αυτό το 1-0. Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα επίσης ο Μάρκοβιτς ήταν καλύτερος του Σεμέδο και ενώ ο Κούντε με τον Χασάν έδειξαν διάθεση και προσπάθησαν πολύ αλλά ο Ολυμπιακός περίμενε παραπάνω και από τον Καμερουνέζο και από τον Αιγύπτιο.

Θα είναι και η ρεβάνς το ίδιο δύσκολη, ό,τι καλύτερο η επιστροφή του κόσμου

Η Νέφτσι μεσοαμυντικά έδειξε ευάλωτη και συνολικά είναι δεδομένα μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από τον Ολυμπιακό. Όμως ο Ολυμπιακός εκτός των άλλων θα έχει έξτρα θέμα και για το κέντρο του για τον επαναληπτικό. Θα του λείψει ο Μαντί Καμαρά με την αποβολή του και έχει τραυματία τον Μπουχαλάκη (υπάρχει μία εκτίμηση ότι μάλλον προλαβαίνει τη ρεβάνς της 28ης Ιουλίου αλλά πρέπει να περιμένουμε). Άρα εφόσον ο Μαρτίνς θέλει να παίξει ξανά το 4-3-3 μπορεί να χρειαστεί να επιστρατεύσει παίκτες όπως οι Αγκιμπού Καμαρά και Σουρλής.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα ακόμα... ημίχρονο όπου και εκεί θα πρέπει να κάνει το ίδιο πράγμα. Να πάει με όσο το δυνατόν πιο καλή προσέγγιση και νοοτροπία και να πάρει ένα ακόμα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη Νέφτσι Μπακού εκτός έδρας αυτή τη φορά και συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο στο Champions League και στον 3ο προκριματικό.

Βέβαια το βράδυ της Τετάρτης είχε και μία άλλη παράμετρο. Μία πολύ σημαντική παράμετρο, αυτήν της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο. Δέκα χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν το παρών στο Καραϊσκάκη για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο. Ήταν το πρώτο χρονικά ματς του Ολυμπιακού με κόσμο μετά το Ολυμπιακός - Παναιτωλικός της 1ης Μαρτίου του 2020 και το πρώτο ever με κόσμο στην Ελλάδα μετά την πανδημία, που φυσικά δεν μας έχει αφήσει ακόμα. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα ματς με κόσμο στο ποδόσφαιρο είναι εντελώς άλλη κατάσταση και αυτά ακριβώς τα ματς μας είχαν λείψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.