Τσέλσι – Λέστερ 2-1: Μπλε κυριαρχία και αγκαλιά με τα «αστέρια» (vid)

Τσέλσι – Λέστερ 2-1: Μπλε κυριαρχία και αγκαλιά με τα «αστέρια» (vid)

bet365

Έχασε το Κύπελλο, αλλά την τετράδα δεν την χάνει με τίποτα. Η Τσέλσι μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με τη Λέστερ (2-1) και την προσπέρασε στην 3η θέση, δίνοντας την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να περάσει 4η . Συμφέρον αποτέλεσμα και για τον Ολυμπιακό.

Η ήττα στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» πλήγωσε τον εγωισμό της. Κι αυτό φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο στην επιστροφή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για έναν άτυπο, αλλά εξίσου σημαντικό «τελικό» με φόντο το επόμενο Champions League. Μπροστά σε 8.000 φίλους της μετά από πάρα πολλούς μήνες με κλειστά γήπεδα, η Τσέλσι έπαιξε ως το απόλυτο αφεντικό κόντρα στην «άδεια» Λέστερ και πήρε εκδίκηση για το χαμένο Κύπελλο (2-1), προσπερνώντας την στην 3η θέση μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Οι Μπλε μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο το πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν ενέργεια από το πρώτο λεπτό και είχαν ήδη τέσσερα σουτ στο 10λεπτο. Ωστόσο, το γκολ αργούσε πεισματικά να έρθει κι όταν αυτό συνέβαινε, ήταν αντικανονικό. Ο Τίμο Βέρνερ κάτι ξέρει καλύτερα, καθώς σε δύο περιπτώσεις που έσπευσε να πανηγυρίσει με τους φίλους των Μπλε, είδε τον Μάικ Ντιν να του παίρνει πίσω τη χαρά, πρώτα για οφσάιντ στο 22’ και έπειτα για χέρι στο 35’, αμφότερες σωστές αποφάσεις. Οι Μπλε φώναξαν βέβαια (και δικαιολογημένα) για το μαρκάρισμα του Τίλεμανς στον Γερμανό φορ στο 19’, που όμως δόθηκε επιθετικό φάουλ και δεν υπήρξε καν επέμβαση από το VAR.

Αυτό που αδυνατούσε, όμως, για ένα ημίχρονο το βρήκε με το… καλημέρα μετά την ανάπαυλα. Ο Ρούντιγκερ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με τον μηρό μέσα από τη μικρή περιοχή στο 47’, στο 10ο γκολ που σημειώνει η Τσέλσι φέτος από εκτέλεση κόρνερ (Νο1 στην Premier League). Με τον «αέρα» της κυρίαρχου, η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρήκε και δεύτερο γκολ λίγο αργότερα, ξανά με πρωταγωνιστή τον Βέρνερ χωρίς να είναι ο σκόρερ. Από δικό του κερδισμένο πέναλτι, ο Ζορζίνιο ευστόχησε και έγραψε το 2-0 στο 65. Ωστόσο, το άγχος επανήλθε για τους γηπεδούχους, αφού ο πιο φορμαρισμένος φορ στο Νησί το τελευταίο δίμηνο, Κελέτσι Ιεανάτσο, έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του, ερχόμενος από τον πάγκο.

Μετά το λάθος του Κόβατσιτς στην πίεση (αλλαγή αντί του Καντέ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και προκαλεί μεγάλη ανησυχία ενόψει τελικού Champions League), ο Νιγηριανός βρέθηκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα, βάζοντας ξανά τις Αλεπούδες στο ματς. Μάλιστα, η Λέστερ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για την τέλεια απόδραση με τον βαθμό στο 90’, αλλά σε μία αντίστοιχη ευκαιρία, ο Αγιόθε Πέρεθ πλάσαρε απελπιστικά άουτ.

Αφού μεσολάβησε και μια έντονη αψιμαχία μεταξύ όλων των παικτών των δύο ομάδων, η Τσέλσι σφράγισε το τρίποντο που τη στέλνει στο +1 από Λέστερ και το +4 από Λίβερπουλ (ματς λιγότερο) κι αυτόματα με το… ενάμισι πόδι στα «αστέρια». Παράλληλα, όμως, λειτουργεί προς όφελος και του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει οι Μπλε να κερδίσουν το εισιτήριό τους για το Champions League μέσω της τετράδας της PL και όχι μέσω κατάκτησης του τροπαίου, για να προβιβαστούν έτσι από τον 1ο προκριματικό γύρο (6-7, 13-14 Ιουλίου) στον 2ο προκριματικό (20-21, 27-28 Ιουλίου) και να ξεκινήσουν έτσι δύο εβδομάδες αργότερα το δικό τους ευρωπαϊκό ταξίδι.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (87’ Ζουμά), Καντέ (32’ Κόβατσιτς), Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Πούλισικ, Μάουντ, Βέρνερ (90’ Ζιρού)

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Καστάνιε, Φοφανά, Σογιουντσού, Ολμπράιτον (67’ Περέιρα), Εντίντι, Τίλεμανς, Τόμας, Μάντισον (60’ Ιεανάτσο), Πέρεθ, Βάρντι

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα