Μέισον Μάουντ: Αρχηγός, MVP της χρονιάς και το όνειρο συνεχίζεται... (pics & vids)

Μέισον Μάουντ: Αρχηγός, MVP της χρονιάς και το όνειρο συνεχίζεται... (pics & vids)

Μέισον Μάουντ: Αρχηγός, MVP της χρονιάς και το όνειρο συνεχίζεται... (pics & vids)

bet365

Ο Μέισον Μάουντ αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι για την φετινή αγωνιστική περίοδο, με τον νεαρό μεσοεπιθετικό να «απογειώνεται» υπό τις οδηγίες των Λάμπαρντ και Τούχελ.

Οι «μπλε» του Λονδίνου μπορεί να έχασαν τον τελικό του Κυπέλλου από την Λέστερ που τους «εγκλώβισε» στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» μπροστά σε 22.000 οπαδούς, ωστόσο, έχουν την τεράστια ευκαιρία για την ευρωπαϊκή διάκριση και την διεκδίκηση του Champions League στον τελικό της 29ης του Μάη στο Πόρτο.

Ο Μέισον Μάουντ θα είναι παρών στην πιο λαμπερή μέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης διεκδικώντας το πρώτο του τρόπαιο με την ανδρική ομάδα της Τσέλσι και θέτοντας τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια όπου θα κληθεί να... μεγαλουργήσει στο κλαμπ.

Από τα 6 του χρόνια στον σύλλογο, τώρα πανάξια στο ρόστερ

Ήταν πιτσιρικάκι όταν αποφάσισε ότι ήθελε να παίξει μπάλα, να κυνηγήσει το όνειρο του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, να φορέσει και ν' αγαπήσει τη μπλε φανέλα και να κάνει υπομονή επιδεικνύοντας παράλληλα επιμονή μέχρι να φτάσει να πάρει τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι.

Το βίντεο με τον μικρό Μέισον Μάουντ να εξηγεί την τεχνική του στις εκτελέσεις φάουλ και την αυτοπεποίθηση που είχε από τότε ο ένας εκ των νυν αρχηγών της ομάδας του Τόμας Τούχελ, ίσως να μην ήταν ποτέ τυχαία.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός που φυσικά είναι πλέον και διεθνής σε ανδρικό επίπεδο, είχε δείξει από πολύ μικρή ηλικία όλα όσα μπορούσε να κάνει και όσα θα μπορούσε να δουλέψει για να εξελίξει σε τρομερό βαθμό.

Παρέα και με τον Κρίστιαν Πούλισικ, τότε, ο Μέισον Μάουντ έκανε τις δικές του προσπάθειες, μοχθούσε με τον δικό του τρόπο, έμαθε να τιμά την μπλε φανέλα. Και όταν έφτασε η στιγμή της αποχώρησης για να πάρει παιχνίδια και να πείσει τους ανθρώπους του κλαμπ μέχρι να τον επαναφέρουν, δεν εκτροχιάστηκε ποτέ από την πορεία του.

Ο Λάμπαρντ τον πίστεψε, εκείνος δικαίωσε και τον Τούχελ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τον είχε μαζί του στην Ντέρμπι Κάουντι δανεικό από την Τσέλσι – αφού είχε περάσει κι έναν χρόνο δανεικός στην Φίτεσε, εκεί όπου οι «μπλε» έστελναν παίκτες τους για να «ψηθούν» - και η επιλογή του τον δικαίωσε στο 100%.

Ο «Φράνκι» κατάφερε να κάνει τον Μάουντ έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ανδρικής ομάδας του λονδρέζικου συλλόγου, αφού πρώτα μαζί είχαν καταφέρει να πετύχουν με τα «κριάρια» και να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Βέβαια, δεν κατάφεραν εκείνη τη σεζόν ν' ανεβάσουν την Ντέρμπι που στον τελικό των Playoffs ηττήθηκε από την Άστον Βίλα των Ντιν Σμιθ και Τζον Τέρι.

Ο Μάουντ ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη και μοναδική ολόκληρη σεζόν του Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι, συνεχίζοντας φυσικά και στη φετινή αγωνιστική περίοδο η οποία βρήκε τον άλλοτε θρυλικό χαφ της ομάδας να περνάει την πόρτα της εξόδου.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής πέρυσι ατσαλώθηκε ακόμα περισσότερο έχοντας αντιληφθεί ότι το επίπεδο πλέον ήταν το υψηλότερο στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί, έμαθε ακόμα περισσότερα πράγματα και ήταν για πρώτη φορά στη ζωή του αρχηγός της Τσέλσι στο τελευταίο παιχνίδι του Λάμπαρντ στην τεχνική ηγεσία!

Ηγήθηκε των συμπαικτών του στο ματς Κυπέλλου με την Λούτον, συνέχισε την χρονιά με μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι των «μπλε» και ήταν εκείνος που κλείδωσε την παρουσία της ομάδας στον μεγάλο τελικό του Champions League.

Ο Τούχελ τον εμπιστεύθηκε αμέσως, σε αντίθεση με τον Πούλισικ που ναι μεν τον γνώριζε ήδη, αλλά με τον Αμερικανό επιλέγει κάθε φορά να τον ρίχνει στα ματς με αλλαγή σαν «ένεση» ποιότητας και φρεσκάδας για την Τσέλσι. Ο Μάουντ μετά τον Λάμπαρντ πείθει και τον Γερμανό κόουτς του συλλόγου για την αξία του και το έκανε και με τον κόσμο που τον ανέδειξε κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Το «μπλε» κυλάει μέσα του...

Εν έτει 2021, στα 22 του χρόνια, ο Μέισον Μάουντ έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που αναδεικνύεται κορυφαίος της χρονιάς από τον κόσμο, μετά τον Τζον Τέρι. Ο θρυλικός πρώην αρχηγός του κλαμπ, είχε κατακτήσει την συγκεκριμένη διάκριση σε ηλικία 21 ετών, πίσω στο 2001! Μάλιστα, οι δυο τους είναι οι μοναδικοί που πήραν τον συγκεκριμένο τίτλο ως Under-22, μετά από το 1995.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν στην Τσέλσι ο Μέισον Μάουντ έχει 101 πάσες – κλειδιά, έχει φτιάξει 14 μεγάλες φάσεις για γκολ, έχει κάνει 104 τάκλιν, 75 σέντρες ακριβείας, έχει δεχθεί 54 φάουλ, έχει 7 ασίστ, 9 γκολ, 41 παρεμβάσεις σε φάσεις αντιπάλων και 65 ντρίμπλες.

«Τον πήγαινα στα παιχνίδια της Τσέλσι όταν ήταν παιδάκι, κρατούσε τη σημαία της ομάδας, είχε μπει στο γήπεδο με τον Μέσι, ήταν ball-boy στα παιχνίδια. Αγαπούσε τον ύμνο του Champions League και τώρα, μόλις στα 22 του θέλει σαν τρελός να πάρει το ευρωπαϊκό» είπε ο πατέρας του, Τόνι, για τον επικείμενο αγγλικό «εμφύλιο» με την Μάντσεστερ Σίτι στις 29 του μηνός στο Πόρτο.

Το μπλε κυλάει στο αίμα του και βρίσκεται στο απόλυτο προσκήνιο, αποκτώντας ρόλο και υστεροφημία που μπορούν να τον κάνουν ηγέτη της αγαπημένης του ομάδας τα επόμενα χρόνια...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα