Άλισον: Το γκολ και τα δάκρυά του, είναι το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα... (pics & vids)

Άλισον: Το γκολ και τα δάκρυά του, είναι το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα... (pics & vids)

Άλισον: Το γκολ και τα δάκρυά του, είναι το ουράνιο τόξο μετά την καταιγίδα... (pics & vids)

bet365

Άκουσε πολλά. «Έπεσε» μαζί με τη Λίβερπουλ. Το όνομά του έμπαινε δίπλα στα λάθη που οδηγούσαν σε γκολ. Έχασε τον πατέρα του. Ο Άλισον έλαβε Θείο δώρο και αυτό που πέτυχε στο «Χόθορνς» ήταν κάτι παραπάνω από ένα γκολ...

Ο τρόπος που έτρεξαν πάνω του οι συμπαίκτες του, ακόμα και ο ενθουσιασμός του Σαλάχ που δεν έχει πανηγυρίσει έτσι ούτε τα δικά του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, η αγκαλιά του Κλοπ και οι δηλώσεις του Ρόμπερτσον για την κόκκινη οικογένεια, κάνουν ιδιαίτερη τη στιγμή του Άλισον.

Με την γκέλα να είναι προ των πυλών κόντρα στην υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς», ο Βραζιλιάνος πορτιέρε ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή, πήρε θέση κοντά στο πρώτο δοκάρι, ο Αλεξάντερ Άρνολντ τον βρήκε και με κεφαλιά ο Άλισον έγραψε το τελικό 2-1 που επιτρέπει στην ομάδα του Κλοπ να συνεχίζει να ελπίζει για το Champions League.

Μετά τις μεγάλες στιγμές, «μπλόκαρε» μαζί με τη Λίβερπουλ

Είχε συνηθίσει να βλέπει τίτλους. Είχε συνηθίσει να διαβάζει διθυράμβους για τα clean sheets του, την επίδρασή του στο παιχνίδι των «κόκκινων», την τρομερή εμπιστοσύνη που του είχαν οι συμπαίκτες του και ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του 2019 και του 2020 για την ομάδα του. Κατακτητής του Champions League, Πρωταθλητής Αγγλίας,

Τροπαιούχος και κορυφαίος τερματοφύλακας για το Copa America του 2019, αλλά ο καλύτερος και με την Λίβερπουλ εκείνη της σεζόν στην τρομερή κούρσαπροθέρμανση πριν τον τίτλο του 2020. Κορυφαίος τερματοφύλακας όλων για το 2019, μετάλλιο του ευρωπαϊκού Super Cup ακόμα κι αν τελικά είχε παίξει ο Άντριαν σ' εκείνο το ματς με την Τσέλσι, όπως επίσης και θριαμβευτής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Και ξαφνικά... πτώση. Μαζί με την γενικότερη εικόνα της Λίβερπουλ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Άλισον άρχισε να επηρεάζεται, να μην μπορεί να βρεθεί στα στάνταρ που είχε συνηθίσει τον Κλοπ και τον κόσμο του κλαμπ και να γίνεται αιτία λαθών και γκολ που υποχρέωσαν τους «κόκκινους» σε άσχημα αποτελέσματα.

Ειδικά στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, υπήρξαν μέρες που όλοι μιλούσαν για τις μεγάλες του ευθύνες... Στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» στις αρχές του Φλεβάρη έδειχνε τόσο έξω απ' τα νερά του, έκανε τόσες κακές μπαλιές, που ακόμα και ο Κλοπ έκανε λόγο για... κρύα πόδια, προσπαθώντας να εξηγήσει τα λάθη του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε το μεγάλο χτύπημα με τον πατέρα του...

Τραγωδία στην οικογένεια

Μια είδηση που του άλλαξε όλη τη ζωή. Ο πατέρας του Άλισον, Ζοσέ, στα 57 του χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή με τραγικό θάνατο στα τέλη του Φλεβάρη του 2021... Επιλέγοντας να κολυμπήσει σε λίμνη σε παραθεριστικό θέρετρο στην Βραζιλία, ο πατέρας του πορτιέρε της Λίβερπουλ πνίγηκε και άφησε την τελευταία του πνοή τόσο άδοξα...

Λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, ο Άλισον δεν κατάφερε να ταξιδέψει για ν' αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του πατέρα, έπρεπε να πενθήσει μόνος από απόσταση. Έπρεπε να κρατήσει στο μυαλό του όλες τις στιγμές τους, τις αναμνήσεις που είχε μαζί του και φυσικά, όλα τα χρόνια που έπαιζαν μαζί μπάλα, με τον εκλιπών να βοηθάει τον γιο του να πάρει το δρόμο μέσω του οποίου θα μπορούσε να εκπληρώσει τα όνειρά του.

«Μακάρι να ήταν εδώ να με δει, αλλά ελπίζω να πανηγύριζε κοντά στον Θεό με το γκολ μου...» είπε ο Άλισον μετά την νικητήρια κεφαλιά κόντρα στην Γουέστ Μπρομ...

Ξέρει ότι έχει έναν φύλακα άγγελο πλέον που θα είναι παντοτινά κοντά του και θα τον προσέχει από ψηλά, όμως, έπρεπε να ξεπεράσει και αυτό το τραγικό γεγονός μέσα σε μια απίστευτα δύσκολη σεζόν που δεν εξελισσόταν καθόλου καλά για εκείνον και που ήθελε ένα χέρι στον ώμο του...

Σαν να ήταν γραφτό...

Είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία της Λίβερπουλ που σκοράρει! Κανείς άλλος ποτέ ξανά στα 129 χρόνια ύπαρξης αυτού του συλλόγου δεν είχε καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όντας ο άνθρωπος που υπερασπιζόταν την εστία της ομάδας.

Ο Άλισον έγινε ο πρώτος πορτιέρε που πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά στα χρονικά της Premier League, μπαίνοντας σε μια λίστα με άλλους πέντε γκολκίπερ που έχουν καταφέρει να κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να νικήσουν τον συνάδελφό τους και να χριστούν σκόρερ.

Οι υπόλοιποι ήταν οι Πέτερ Σμάιχελ (2001, Άστον Βίλα), Μπραντ Φρίντελ (2004, Μπλάκμπερν), Πολ Ρόμπινσον (2007, Τότεναμ), Τιμ Χάουαρντ (2012, Έβερτον) και Ασμίρ Μπέγκοβιτς (2013, Στόουκ).

Έπειτα απ' όσα δύσκολα είχε περάσει, ο Άλισον το απόγευμα της 16ης του Μάη του 2021, σαν να αποφάσισε ότι η Λίβερπουλ πρέπει να είναι στο επόμενο Champions League. Ανέβηκε στην περιοχή του Τζόνστον, έπιασε την εκπληκτική κεφαλιά – με τον Κλοπ ν' αποθεώνει τον Βραζιλιάνο για την τεχνική του – και το ξέσπασμα όλων των «κόκκινων» ήταν... ανεπανάληπτο. Όλοι έπεσαν πάνω του. Όλοι ήξεραν πόσα σήμαινε αυτή η εξέλιξη. Όλοι ήξεραν πόσο σημαντική ήταν η στιγμή για τον «Άλι».

«Είμαστε μια μεγάλη κόκκινη οικογένεια. Όταν πονάει ο ένας, πονάμε όλοι...» είπε ο Άντι Ρόμπερτσον λίγο αργότερα στις κάμερες και αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα στον τρόπο με τον οποίο οι συμπαίκτες του Άλισον ήταν ευτυχισμένοι για εκείνον. Δεν σταμάτησαν να τον αγκαλιάζουν. Να κραυγάζουν, ν' απολαμβάνουν αυτό που συνέβη.

Και ο μεγάλος πρωταγωνιστής, κάποια στιγμή δεν άντεξε και δάκρυσε. Έπρεπε να το κάνει, έπρεπε να το αφήσει να φανερωθεί. Έτσι θα ηρεμούσε και έτσι θα χαμογελούσε με τη σκέψη πως ο πατέρας του από ψηλά, τον είδε και τον καμάρωσε...

Διαβάστε επίσης:

Ο Άλισον βούρκωσε για τον πατέρα του μετά το «χρυσό» γκολ: «Ελπίζω να με είδε από ψηλά» (vid)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ: Η συγκίνηση του Άλισον και η αγκαλιά με τον Τσιμίκα (vid)

Άλισον - Λίβερπουλ: Από μηχανής θεός με μυθική κεφαλιά νίκης στο 90+5' (vid)

Λίβερπουλ: Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου στον πάγκο (vid)

Λίβερπουλ: Ο Φαμπίνιο στ' αποδυτήρια ακόμα δεν μπορούσε να πιστέψει το γκολ του Άλισον (vid)

Νόιερ σε Άλισον: «Τι γκολ φίλε μου»! (pics)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα