Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-4: Σούπερ Reds, φουλ για τετράδα! (vid)

Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-4: Σούπερ Reds, φουλ για τετράδα! (vid)

bet365

H Λίβερπουλ έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της ματς, ο Κλοπ νίκησε για πρώτη φορά στο Ολντ Τράφορντ τη Γιουνάιτεντ (4-2) και οι Reds μπαίνουν πολύ δυνατά στη μάχη της τετράδας!.

Το ντέρμπι επιτέλους έγινε, οι διαμαρτυρίες των οπαδών της Μάντσεστερ αυτή τη φορά έμειναν εκτός γηπέδου και η ομάδα του Κλοπ θριάμβευσε! Η Λίβερπουλ έπαιζε τη χρονιά της στο Ολντ Τράφορντ και απέναντι στην κουρασμένη Γιουνάιτεντ φρόντισε να είναι συνεπής στο ραντεβού με τη νίκη.

Οι «Κόκκινοι» διέλυσαν με 4-2 την αντίπαλό τους, πέτυχαν την πρώτη τους νίκη σε αυτό το γήπεδο έπειτα από επτά χρόνια και μπήκαν πολύ δυνατά στη μάχη για την τετράδα. Πιο συγκεκριμένα; Aν κερδίσουν Γουέστ Μπρομ (εκτός), Μπέρνλι (εκτός) και Πάλας (εντός), τότε θα έχουν εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Η Γιουνάιτεντ «πονάει» φέτος στο Ολντ Τράφορντ, γνώρισε ακόμα μια ήττα και τα 27 γκολ παθητικό δείχνουν πως η έδρα της την πλήγωσε στη μάχη για τον τίτλο.

Ανατροπή από τα… παλιά οι Reds!

Ξεκίνημα με... φωνές στο ματς για τη Λίβερπουλ, αφού μόλις στο 3ο λεπτό ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μπαϊγί από το πλασέ του Φιρμίνο. Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, μπήκε πιο δυνατά, εκμεταλλεύθηκε το νευρικό ξεκίνημα των Reds και στο 5' είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Αλισον έκανε τη γκάφα, αλλά ο Καβάνι σε κενό τέρμα αστόχησε. Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Ο Μπισάκα έκανε το γύρισμα, ο Μπρούνο το σουτ και από τα πόδια του Φίλιπς κατέληξε στα δίχτυα.

Ετσι, με αυτό το τέρμα ο Πορτογάλος έχει συμμετοχή σε 44 γκολ σε 50 ματς στην Premier League (26 γκολ, 18 ασίστ). H Γιουνάιτεντ μέχρι το 20’ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι Reds άρχισαν να παίρνουν μέτρα και να γίνονται πιο απειλητικοί.

Η πίεση ψηλά έφερε προβλήματα για τους γηπεδούχους, με τη Λίβερπουλ να χάνει καλή ευκαιρία στο 33’ με τον Ζότα. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ. Επειτα από κόρνερ, ο Φίλιπς κράτησε μια χαμένη μπαλιά, έκανε το γύρισμα και ο Ζότα με άψογο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα. Η Λίβερπουλ είχε πάρει τον έλεγχο, έδειχνε πιο φρέσκια κόντρα σε μια ομάδα χωρίς ρυθμό. Μια ευκαιρία είχε η Γιουνάιτεντ μετά το γκολ, αυτή του Πογκμπά στο 39’.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ και το βρήκαν στις καθυστερήσεις. Ο Πογκμπά έχασε τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Ηταν το 17ο τέρμα του με τους «Κόκκινους» με κεφαλιά στην Premier League!!

Απίθανο τέταρτο για τη Λίβερπουλ!

To ξεκίνημα στην επανάληψη θύμισε την παλιά καλή Λίβερπουλ. Τρομακτική πίεση ψηλά, με τη Γιουνάιτεντ να μη μπορεί να αντιδράσει. Στο 47’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Γκάφα του Φρεντ, λάθος του Σο, σουτ του Αρνολντ, ο Χέντερσον έχασε τη μπάλα και ο Φιρμίνο πέτυχε το 3-1. Ναι, ο Βραζιλιάνος που είχε να δει δίχτυα από τις 29 Ιανουαρίου σκόραρε δυο φορές στον… τελικό! Οι Reds δε σταμάτησαν να πιέζουν και στο 59’ έχασαν μοναδική ευκαιρία, ο Ζότα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Προσπάθησε η Μάντσεστερ, αλλά…

Ο Σόλσκιερ αποφάσισε πως… έπρεπε να αλλάξει κάτι, έβγαλε τον κάκιστο Φρεντ και ο Γκρίνγουντ μπήκε κι έδωσε ώθηση. Η Μάντσεστερ αντέδρασε, πήρε ανάσες και στο 68’ μπήκε ξανά στο κόλπο. Ράσφορντ και Καβάνι συνδυάστηκαν υπέροχα και ο Αγγλος πέτυχε το 50ο γκολ στο Ολντ Τράφορντ. Η Μάντσεστερ «ξύπνησε» και τρία λεπτά αργότερα είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Γκρίνγουντ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή, αλλά το… πλήρωσαν. Η άμυνα ήταν ξεχασμένη μπροστά, ο Τζόουνς έβγαλε υπέροχη ασίστ και ο Σαλάχ διαμόρφωσε το 4-2.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Λίντελοφ, Σο, Μπαϊγί (86' Μάτιτς), Μπισάκα, Πογκμπά, Φρεντ (63' Γκρίνγουντ), Μπρούνο, ΜακΤόμινεϊ, Καβάνι, Ράσφορντ

Λίβερπουλ: Αλισον, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Φίλιπς, Γουίλιαμς, Βαϊνάλντουμ (74' Τζόουνς), Τιάγκο, Φαμπίνιο, Φιρμίνο, Σαλάχ (90' Ν. Γουίλιαμς), Ζότα (74' Μανέ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΝΤΕΡΜΠΙ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα