Instagram: Νέο εργαλείο αποκλεισμού των ρατσιστικών μηνυμάτων μετά την επίθεση στον Στέρλινγκ (pic)

Instagram: Νέο εργαλείο αποκλεισμού των ρατσιστικών μηνυμάτων μετά την επίθεση στον Στέρλινγκ (pic)

Gazzetta team
Instagram: Νέο εργαλείο αποκλεισμού των ρατσιστικών μηνυμάτων μετά την επίθεση στον Στέρλινγκ (pic)

bet365

Η πρόσφατη ρατσιστική επίθεση στον λογαριασμό του Ραχίμ Στέρλινγκ, λίγες μέρες μετά το μποϊκοτάζ των Άγγλων στα social media, ώθησε τους ιθύνοντες του Instagram να εισάγουν μια νέα ρύθμιση, που θα αποκλείει αυτόματα τα μηνύματα από αγνώστους.

Οι online ρατσιστικές επιθέσεις στα προφίλ ποδοσφαιριστών εξελίσσονται σε μάστιγα μετά και το πρόσφατο περιστατικό σε βάρος του Ραχίμ Στέρλιγνκ. Και κανένα μποϊκοτάζ, όπως αυτό που τόλμησαν για τέσσερις ημέρες σύσσωμοι οι αγγλικοί ποδοσφαιρικοί φορείς δεν μπορεί να τη σταματήσει αν δεν λάβουν δράση οι αρμόδιοι στα social media. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, όμως, φαίνεται ότι υπήρξε πρόοδος. Οι ιθύνοντες του Facebook, εταιρεία στην οποία ανήκει και το Instagram, ανακοίνωσαν το λανσάρισμα ενός νέου εργαλείου αποκλεισμού των ενοχλητικών και προσβλητικών μηνυμάτων από το προφίλ ενός χρήστη, το οποίο, μάλιστα, θα εισαχθεί ως ρύθμιση στην εφαρμογή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στη «DailyMail», η οποία και ενημέρωσε το Instagram για να «κατέβει» το ρατσιστικό σχόλιο από τον λογαριασμό του εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι, εκπρόσωπος του Facebook τόνισε: «Η ρατσιστική επίθεση στον Στέρλινγκ είναι απαράδεκτη και δεν θέλουμε να υπάρχουν τέτοια πράγματα στο Instagram. Για αυτό και διαγράψαμε το σχόλιο και λάβαμε δράση ενάντια στον υπεύθυνο χρήστη πίσω από την επίθεση».

Πλέον, αναμένεται να εξακριβωθεί στην πράξη αν και κατά πόσο το νέο μέτρο θα προλάβει ανάλογα περιστατικά στο άμεσο μέλλον.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ρατσιστικό σχόλιο που έλαβε ο Στέρλινγκ στον προσωπικό του λογαριασμό:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα