To χρονικό του Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Ντου, τραυματισμός και αναβολή! (vids)

To χρονικό του Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Ντου, τραυματισμός και αναβολή! (vids)

bet365

Σκηνές πρωτόγνωρες μέσα και έξω από το Ολντ Τράφορντ, μιας και το ντου των οπαδών έφερε την αναβολή του ντέρμπι. Δείτε όλο το χρονικό της εισβολής, αλλά και της αναβολής.

Εικόνες που δε βλέπουμε στα αγγλικά γήπεδα, σκηνές πρωτόγνωρες στο Ολντ Τράφορντ. Περίπου 10.000 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησαν την αποχώρηση της οικογένειας Γκλέιζερ και εκατοντάδες ήταν αυτοί που έκαναν ντου λίγο πριν το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και προκάλεσαν την αναβολή.

Το χρονικό της αναβολής του ντέρμπι

Μπορεί το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ο Εντ Γούντγουορντ να ζητούσε ξανά συγγνώμη από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ και να μιλούσε για το χτίσιμο της νέας ομάδας, ωστόσο η απόφαση των φιλάθλων για διαδήλωση έξω από το Ολντ Τράφορντ λίγο πριν τη σέντρα του ντέρμπι δεν άλλαξε. Ετσι, στις 16.00 το μεσημέρι εκατοντάδες οπαδοί της Μάντσεστερ βρέθηκαν έξω από το γήπεδο, με την πορεία προς το «Munich Tunnel» να μεγαλώνει.

Οι εκατοντάδες έγιναν... χιλιάδες και οι κόκκινοι φράχτες που βρίσκονταν μπροστά από το «East Stand» δεν άντεξαν την πίεση, λύγισαν, με τους οπαδούς να φωνάζουν... εμετικά συνθήματα κατά της οικογένειας Γκλέιζερ, ενώ ζητούσαν και την απομάκρυνσή τους.

Προς έκπληξη όλων, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο. Εκατοντάδες φίλαθλοι της Μάντσεστερ για μια ώρα περίπου με καπνογόνα και συνθήματα ζητούσαν την άμεση αποχώρηση των Αμερικανών ιδιοκτητών του συλλόγου. Μια ώρα πριν τη σέντρα του ντέρμπι άρχισαν οι οπαδοί να αποχωρούν, όμως οι δυο ομάδες έμειναν κλεισμένες στα ξενοδοχεία τους.

«Η διαδήλωση πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο. Ολόκληρη η ιδέα της διαδήλωσης ήταν να προκαλέσει αναστάτωση και πιστεύω ότι αυτό έχει επιτευχθεί. Η ατμόσφαιρα ήταν εξωπραγματική, εγώ ο ίδιος πέρασα τη ζωή μου για να υποστηρίζω αυτόν τον σύλλογο, όμως ο τρόπος με τον οποίο οι Glazers χρησιμοποίησαν τον σύλλογο με έχει εξοργίσει και με απογοητεύσει» τόνισε ένας από τους οπαδούς που βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ.

«Όταν έπαιζα στη Γιουνάιτεντ νιώθαμε ότι το ποδόσφαιρο ήταν η Νο. 1 προτεραιότητα. Ομως οι οπαδοί αισθάνονται ότι το ποδόσφαιρο είναι πλέον τρίτη ή τέταρτη επιλογή. Από εκεί προέρχεται η απογοήτευση» τόνιζε ο Ρόι Κιν με τον Γκάρι Νέβιλ να συμφωνεί και να προσθέτει πως: «Όλοι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι ενωμένοι μετά από αυτό που έχουν κάνει οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γιατί αυτό που συνέβη πριν από δύο εβδομάδες ήταν πραγματικά επικίνδυνο για το αγγλικό ποδόσφαιρο».

Η οικογένεια Γκλέιζερ ζητούσε να χτίσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους οπαδούς, αλλά ξεχνά πως ποτέ οι οπαδοί δεν τους εμπιστεύθηκαν...

Στις 18.00 η Premier League ανακοίνωσε πως το ματς δεν θα διεξαχθεί στην προγραμματισμένη ώρα, παρά το γεγονός πως η αστυνομία είχε φροντίσει να απομακρύνει όλους τους οπαδούς έξω από το Ολντ Τράφορντ.

Οι υπάλληλοι του γηπέδου απολύμαναν τη φυσούνα, καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όμως κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με σιγουριά για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. Στις 19.25 άρχισε η συνάντηση των ανθρώπων της Premier League με τις δυο ομάδες και την αστυνομία, όπου πάρθηκε η απόφαση για την αναβολή του ντέρμπι!

Tραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί


Οι πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους οπαδούς, ενώ δημοσιεύματα στάθηκαν και σε υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα έξω από το Ολντ Τράφορντ. Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί υπάλληλοι. Ο ένας εξ αυτών χτυπήθηκε με μπουκάλι λίγο κάτω από το αριστερό μάτι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα