Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περιμένοντας την στέψη! (vids)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Περιμένοντας την στέψη! (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι με ένα άγευστο πρώτο μέρος και δυο γκολ πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στο 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας περιμένοντας πλέον την στέψη με πιθανή νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού με την Παρί την προσεχή εβδομάδα και μετά το παιχνίδι στο Παρίσι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να κάνει rotation. Όποιος κοιτούσε στον πάγκο της Σίτι έβλεπε παίκτες όπως οι Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Ρούμπεν Ντίας, Φόντεν, Γκουντογκάν και άλλοι... Οι Στέρλινγκ, Αγουέρο και Ζέσους με την βοήθεια και του Τόρες; ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην επίθεση των «πολιτών» που η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να κάνουν αρκετή δουλειά για να βρουν χώρους στα μετόπισθεν της Πάλας.

Οι Λονδρέζοι στο 11ο λεπτό είχαν μια κακή κεφαλιά του Μπεντέκε από γέμισμα του Τάουνσεντ και γενικά αναζητούσαν τις αντεπιθέσεις με το τρανζίσιον για να φτάσουν στην εστία του Έντερσον. Στο 18' ο Στέρλινγκ τα έβαλε με όλη την αντίπαλη άμυνα όμως προτού σουτάρει έγινε κόντρα και η μπάλα έφυγε άουτ σε τρομερή ευκαιρία για τη Σίτι, με τον Γκουαρδιόλα να χτυπιέται στον πάγκο και να θέλει το γρήγορο γκολ...

Σε ξαφνική επίθεση της Πάλας στο 28ο λεπτό από δεξιά με τον Γουόρντ να κάνει κακό γύρισμα, ο Μπεντέκε ενώ είχε βρεθεί με πλάτη στην εστία, κατάφερε να κάνει το γυριστό σουτ προς την κλειστή γωνία, όμως είχε βγει ο Έντερσον για ν' αποκρούσει με το κορμί του. Η ένταση έλειπε από το παιχνίδι των «πολιτών» με τους παίκτες της Πάλας να έχουν τρόπους να σταματήσουν τους αντιπάλους τους και να μην τους επιτρέψουν να γίνονται απειλητικοί κάθε φορά που πλησίαζαν την περιοχή του Γκουαΐτα.

Η μπάλα πήγε στα δίχτυα στο 36' από τον Ζέσους έπειτα από γέμισμα προς τη μικρή περιοχή, όμως ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Δυο γκολ στις πρώτες δυο τελικές στο στόχο

Η Σίτι δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της. Δεν είχε τη «σπίθα» που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την άμυνα της Πάλας. Μπορεί να έκανε... ρεκόρ χρόνου δίχως τελική προς την εστία στο φετινό πρωτάθλημα, όμως, με την πρώτη πολύ καλή φάση που έφτιαξε στο ματς κατάφερε να βρει και δίχτυα!

Αφού πρώτα στο 54' ο Νταν έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή μια σέντρα – σουτ από δεξιά, ο Αγουέρο στο 57' πήρε το γέμισμα του Μεντί και με ένα κοντρόλ, «κεραυνοβόλησε» την εστία του Γκουαΐτα με το δεξί για το 1-0! Κι αφού λύθηκε ο Γόρδιος δεσμός, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ήρθε και δεύτερο γκολ από τον Φεράν Τόρες στο 58'. Αγουέρο, Ζέσους και Στέρλινγκ συνεργάστηκαν, ο Ισπανός βρήκε χώρο να κάνει το αριστερό πλασέ και κάπως έτσι έγινε το 2-0.

Όλα πλέον είχαν γίνει πολύ άνετα για τους «πολίτες» με τον Στέρλινγκ στο 62ο λεπτό να πλασάρει στην κλειστή γωνία αλλά να πετυχαίνει το δοκάρι και στο 65' από θέση βολής ο Λαπόρτ σούταρε με δύναμη πάνω στον τερματοφύλακα της Πάλας χάνοντας τεράστια ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.

Στο 74' ήρθε εντυπωσιακή φάση με τον Τόρες στην κίνηση να στρώνει με τακουνιά στον επερχόμενο Κανσέλο που έκανε το φαλτσαριστό σουτ το οποίο έφυγε άουτ και με τον προβληματισμό πλέον να έχει εξαφανιστεί, η Σίτι έπαιζε με άνεση, έφτιαχνε φάσεις κυρίως με τον Στέρλινγκ που είχε πεισμώσει, όμως απλά περίμενε το σφύριγμα της λήξης...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Νταν, Μίτσελ, Ρίντεβαλντ (60' Σλουπ), Μιλιβόγεβιτς, Έζε, Τάουνσεντ (82' Αγιού), Μπεντέκε (68' Ματετά), Ζαχά

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Άκε, Λαπόρτ, Μεντί, Τόρες, Φερναντίνιο (67' Ζιντσένκο), Ρόδρι, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Γκάμπριελ Ζέσους

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα