Γκουαρδιόλα: Ο 30ος τίτλος, 3ος στην προπονητική ιστορία πίσω από Φέργκιουσον - Λουτσέσκου! (pic)

Gazzetta team
Γκουαρδιόλα: Ο 30ος τίτλος, 3ος στην προπονητική ιστορία πίσω από Φέργκιουσον - Λουτσέσκου! (pic)

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πρόσθεσε τον 30ο τίτλο στο πλούσιο παλμαρέ του και ξεπέρασε τον Βάλερι Λομπανόφσκι στο... βάθρο των πιο επιτυχημένων βάσει τίτλων προπονητών της ιστορίας!

Στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής κατέκτησε τρεμπλ. Στο πρώτο του ολόκληρο ημερολογιακό έτος, έκανε το 6Χ6 κι άφησε εποχή. Είναι προφανές ότι η πορεία του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μοιάζει με κανενός άλλου προπονητή στην ιστορία. Από το ξεκίνημα βρέθηκε στην ελίτ, γέμισε με κούπες την νέα τροπαιοθήκη του δίπλα σε αυτήν που είχε ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και 12 χρόνια αργότερα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ανήκει στο πάνθεον των πιο «χρυσών» προπονητών στην ιστορία του αθλήματος και συγκεκριμένα, στην «Αγία Τριάδα»!

Μετά και την κατάκτηση του τέταρτου σερί Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Καταλανός τεχνικός συμπλήρωσε 30 τρόπαια στην αμύθητη καριέρα του και προσπέρασε τον θρυλικό προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, Βαλερί Λομπανόφσκι (29) στο πόντιουμ των «ιερών τεράτων» της προπονητικής με τους περισσότερους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο στα χρονικά!

Τις δύο πρώτες θέσεις κατέχουν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 49 τρόπαια σε 39 χρόνια καριέρας και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε προσθέσει την 33η κούπα της δικής του τροπαιοθήκης (40 χρόνια καριέρας) κατακτώντας το πρωτάθλημα με τη Ντιναμό Κιέβου (16ο στην ιστορία της). Στην περίπτωση του Πεπ, όμως, το ορόσημο των «30» έσπασε σχεδόν 30 χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με τον σπουδαίο Ρουμάνο κι αν συνεχίσει έτσι, σε λίγα χρόνια η κορυφή θα του ανήκει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα