Άρσεναλ - Έβερτον 0-1: Μεγάλο διπλό για... σεντόνι!

Gazzetta team
Άρσεναλ - Έβερτον 0-1: Μεγάλο διπλό για... σεντόνι!

bet365

H Eβερτον πέτυχε μεγάλη νίκη 1-0 στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ και μπήκε ξανά δυνατά στη μάχη για μια θέση στην τετράδα. Αντίο στα όνειρα για Ευρώπη είπαν oi Gunners.

Αυτή η Εβερτον... τρελαίνει κόσμο, κι αυτή η Άρσεναλ απογοητεύει κι άλλο τους φιλάθλους της. Τα «Ζαχαρωτά» που έχασαν πολλούς εύκολους βαθμούς, κατάφεραν να νικήσουν 1-0 στο Emirates τους Λονδρέζους και να βρεθούν στο -3 από την τετράδα. Παράλληλα, με το 2 στα 2 φέτος κόντρα στους Gunners έσπασαν... κατάρα 35 ετών! Οσο για την ομάδα του Αρτέτα, η γκάφα του Λένο αποτυπώνει μια ολόκληρη σεζόν στο πρωτάθλημα.

Από το πρώτο μέρος η Έβερτον έδειχνε πιο συγκροτημένη, δε ρίσκαρε, ώστε να μην επιτρέψει στην Άρσεναλ να δημιουργήσει. Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή της Άρσεναλ στο πρώτο 45λεπτο ήταν στο 18', αλλά το πλασέ του Σακά έδιωξε ο Πίκφορντ. Η Εβερτον με κορυφαίο τον Ριτσάρλισον, όταν έβρισκε χώρους απειλούσε, όπως έκανε και στο 29', αλλά ο Λένο ήταν εξαιρετικός στο σουτ του Βραζιλιάνου. Στο 39' τα «Ζαχαρωτά» είχαν μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά η φαουλάρα του Σίγκουρντσον σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά, κυκλοφόρησε τη μπάλα σωστά και στο 52' ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ριτσάρλισον στον Θεμπάγιος. Ο Μος έδειξε την άσπρη βούλα, ωστόσο, το VAR... έδειξε σε θέση οφσάιντ (για χιλιοστά) τον Πεπέ. Η Αρσεναλ πίεσε, είχε καλές στιγμές με Τσέιμπερς, Θεμπάγιος, αλλά δε βρήκε το γκολ που έψαχνε. Αντίθετα, η Εβερτον στη μοναδική φάση στο β' μέρος κατάφερε να σκοράρει. Στο 76' ο Ριτσάρλισον βρέθηκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Λένο σημείωσε... αυτογκόλ για Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πίκφορντ στο φινάλε κράτησε τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του με μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Μαρτινέλι!

Αρσεναλ: Λένο, Μάρι, Τσέιμπερς (83' Γουίλιαν), Χόλντινγκ, Τσάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σμιθ- Ρόου, Σάκα, Πεπέ (74' Οντεγκααρντ), Eνκέτια (74' Μαρτινέλι)

Εβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Ντίνιε, Γκόντφρεϊ, Σίγκορντσον, Χόλγκεϊτ, Χάμες (86' Ντέιβις), Αλαν, Γκόμες (66' Ντελφ), Κάλβερτ - Λιούιν, Ριτσάρλισον (89' Μίνα)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

expanded thumbnail

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα