Τέμπας για European Super League: «Οι Αμερικανοί στην Αγγλία δεν καταλαβαίνουν...»

Τέμπας για European Super League: «Οι Αμερικανοί στην Αγγλία δεν καταλαβαίνουν...»

Κώστας Ζάλιαρης
Τέμπας για European Super League: «Οι Αμερικανοί στην Αγγλία δεν καταλαβαίνουν...»

bet365

Για ανθρώπους που δεν μπορούν να καταλάβουν την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου έκανε λόγο ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, σχολιάζοντας κυρίως τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των ομάδων της Premier League και την επιλογή τους να υπογράψουν για την European Super League.

Ο ισχυρός άνδρας της LaLiga, τόνισε πως ναι μεν εξεπλάγην από την επιλογή που έκαναν ορισμένες ομάδες του Big-6 να συμμετέχουν στο πρότζεκτ της ESL, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως οι Αμερικανοί, κυρίως αυτοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι έπειτα της Λίβερπουλ, δεν μπορούν να κατανοήσουν τη δύναμη και την κουλτούρα του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

«Έχουν εντελώς άλλο σκεπτικό για το άθλημα. Με εξέπληξε που ορισμένες αγγλικές ομάδες συμφώνησαν να μπουν σε αυτό. Όχι τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιατί οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες έχουν παντελώς άλλη ιδέα για το ποδόσφαιρο. Στην Ευρώπη αυτό δεν ισχύει.

Έχουμε άλλη άποψη για το ποδόσφαιρο. Τα αφεντικά των αγγλικών συλλόγων βγήκαν ν' απολογηθούν γιατί δεν καταλαβαίνουν την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι έξι ομάδες της Αγγλίας δεν θα μπουν ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία όπως η Super League. Είναι τελειωμένο αυτό το πράγμα γιατί ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Γερμανοί θ' ακολουθήσουν...

Όσο για τον Ινφαντίνο, κάτι δεν μου αρέσει. Οι πράξεις δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενά του. Οι ομάδες της Super League είπαν ότι είχαν την στήριξή του και πλέον πρέπει να βγει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση...» είπε ο Χαβιέρ Τέμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πέρεθ μας αποκάλυψε τη λογική των «12»…

Η μετατροπή του ποδοσφαίρου σε ψηφιακό περιεχόμενο

«Άφησαν μόνο τον Φλορεντίνο Πέρεθ, φάνηκε λες και κάλεσε τους 11 με το ζόρι»

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα