Έβερτον: «Έξι σύλλογοι της Αγγλίας αμαυρώνουν την φήμη του πρωταθλήματος» (pic)

Κώστας Τόπας
Έβερτον: «Έξι σύλλογοι της Αγγλίας αμαυρώνουν την φήμη του πρωταθλήματος» (pic)

bet365

Αρνητική είναι και η στάση της Έβερτον σχετικά με την ίδρυση της European Super League και με ανακοίνωσή της «καταδίκασε» τις έξι ομάδες της Premier League που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τα «ζαχαρωτά» με ανακοίνωση που εξέδωσαν φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν πως τάσσονται κατά της δημιουργίας της European Super League, και θέλησαν να στείλουν κι ένα ηχηρό μήνυμα στους «Top-6» της Premier League, που όπως τόνισαν «αμαυρώνουν τη φήμη του πρωταθλήματος».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Everton είναι στεναχωρημένη και απογοητευμένη βλέποντας την πρόταση ενός αυτόνομου πρωταθλήματος που προωθείται από έξι συλλόγους. Έξι σύλλογοι που δρουν αποκλειστικά βάσει των δικών τους ενδιαφερόντων. Έξι σύλλογοι που αμαυρώνουν την φήμη του πρωταθλήματος και του παιχνιδιού μας.

Έξι σύλλογοι που επιλέγουν να μην σέβονται κάθε άλλο κλαμπ με το οποίο συναγωνίζονται στην Premier League. Έξι σύλλογοι που θεωρούν δεδομένους ή ακόμα προδίδουν την πλειοψηφία των φιλάθλων στην χώρα μας και ευρύτερα. Σε αυτή την περίοδο της εθνικής και διεθνούς κρίσης – σε μία καθοριστική περίοδο και για το ποδόσφαιρο – οι σύλλογοι θα έπρεπε να εργάζονται μαζί συνεργατικά με τα ιδανικά του αθλήματος και τους φιλάθλους πάνω από όλα.

Αντίθετα, αυτοί οι έξι σύλλογοι συνωμοτούσαν κρυφά για να αποδράσουν από μία ποδοσφαιρική πυραμίδα που τους έχει εξυπηρετήσει τόσο καλά. Και σε αυτή την πυραμίδα η Everton χαιρετίζει κάθε σύλλογο, είτε είναι η Leicester City, Accrington Stanley, Gillingham, Lincoln City, Morecambe, Southend United, Notts County και τους υπόλοιπους που έχουν, με όλο τους το είναι, εμπλουτίσει τις ζωές των υποστηρικτών τους κατά την διάρκεια της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Και αντιστρόφως.

Το αυτοαποκαλούμενο big-six εμφανίζεται διατεθειμένο να στερήσει τα δικαιώματα των φιλάθλων παγκοσμίως – συμπεριλαμβανομένων και των δικών του – βάζοντας τα υποστυλώματα που θέτουν σε κίνδυνο το παιχνίδι που αγαπάμε.

Οι αντιδράσεις είναι κατανοητές και πανάξιες – και πρέπει να ακουστούν. Αυτός ο εξωφρενικός εγωισμός δεν είναι επιθυμητός πουθενά στο ποδόσφαιρο εκτός από τους συλλόγους που έχουν σχεδιάσει αυτό το πλάνο. Εκ μέρους όλων όσων σχετίζονται με την Everton ζητάμε με σεβασμό να αποσυρθούν άμεσα οι προτάσεις και να τερματιστούν τώρα οι ιδιωτικές συναντήσεις και τα υπονομευτικά σχέδια που έχουν φέρει το όμορφο παιχνίδι μας στο πιθανώς χαμηλότερο επίπεδο όσον αφορά την εμπιστοσύνη.

Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους ιδιοκτήτες, προέδρους και μέλη των διοικήσεων των έξι συλλόγων να θυμηθούν την προνομιούχο θέση που κατείχαν – όχι μόνο ως επίτροποι των ομάδων τους αλλά και του αθλήματος. Η υπευθυνότητα που κουβαλούν θα έπρεπε να λαμβάνεται σοβαρά. Τους προτρέπουμε όλους να σκεφτούν ποια εύχονται να είναι η υστεροφημία τους».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα