Νιουκάστλ - Γουέστ Χαμ 3-2: Της έκοψε τον αέρα (vids)

Κώστας Τόπας
Νιουκάστλ - Γουέστ Χαμ 3-2: Της έκοψε τον αέρα (vids)

bet365

Μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα η Γουέστ Χαμ γνώρισε απρόσμενη ήττα από την Νιουκάστλ με 3-2 κι έτσι έχασε την ευκαιρία για να «κλειδώσει» από τώρα μία θέση στη πρώτη πεντάδα. Με 10 παίκτες από το 36' τα «σφυριά».

Τα «σφυριά» μπορεί να μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ντουμπράβκα. Αντιθέτως η Νιουκάστλ ήταν πιο αποτελεσματική αλλά και τυχερή! Κι αυτό διότι στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μετά από ένα τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή του Ντόσον.

Ο έμπειρος αμυντικός της Γουέστ Χαμ άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα ο Σεν Μαξεμέν να το εκμεταλλευτεί, να κλέψει την μπάλα και να κάνει και το σουτ, εντός περιοχής. Ο Ντιόπ στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της δικής του ομάδας. Η ομάδα του Μόγιες έμεινε μάλιστα και με παίκτη λιγότερο στο 36' εξαιτίας της αποβολής του Ντόσον.

Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το τραγικό λάθος του Φαμπιάνσκι πέντε λεπτά αργότερα με αποτέλεσμα ο Ζοέλιντον να σκοράρει με κεφαλιά ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του, για το 2-0.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε «άγρια» ομορφιά. Η Γουέστ Χαμ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, είχε την μπάλα στην κατοχή της κι αναζητούσε ένα γκολ για να μπει ξανά στο ματς. Τελικά αυτό ήρθε στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντιόπ, μετά το αυτογκόλ που σημείωσε στο πρώτο 45λεπτο, νίκησε με σκαστή κεφαλιά του Ντουμπβράβκα και μείωσε σε 2-1. Η ομάδα του Μόγιες δεν έμεινε όμως μόνο εκεί και λίγα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα! Μετά από σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μέρφι και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνγκαρντ, ευστόχησε για το 2-2 κι έφτασε τα εννέα τέρματα με τα «σφυριά».

Η Νιουκάστλ έβγαλε αντίδραση και τρία λεπτά μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Γουίλοκ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, νίκησε με κεφαλιά τον Φαμπιάνσκι κι έκανε το 3-2.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ των δύο ομάδων. Ετσι ,η Γουέστ Χαμ παρέμεινε στην 4η θέση με 55 βαθμούς αλλά με ματς περισσότερο και η Νιουκαστλ, μετά την δεύτερη της σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, «σκαρφάλωσε» στην 15η θέση με 35 βαθμούς και στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Νιουκάστλ: Ντουμπράβκα, Μέρφι, Φερνάντεζ, Κλαρκ, Ντάμετ, Ρίτσι, Λόνγκσταφ (81' Γουίλοκ), Σέλβεϊ, Αλμιρόν, Ζοέλιντον (95' Κάρολ), Σεν Μαξεμέν (64’ Γουίλσον)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ντιόπ, Ντόσον, Ογκμπόνα, Νομπλ (75' Μπενραχμά), Σούτσεκ, Φορνάλς, Τζόνσον (95' Φρέντερικς), Μπόουεν, Λίνγκαρντ (86' Λαντσίνι)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα