Λίβερπουλ: Το ακραίο σενάριο στέψης για Τσέλσι-Άρσεναλ που την αφήνει εκτός Champions League

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Το ακραίο σενάριο στέψης για Τσέλσι-Άρσεναλ που την αφήνει εκτός Champions League

bet365

Οι πιθανότητες μοιάζουν ελάχιστες, όμως, υπάρχει ένα σενάριο-εφιάλτης για τη Λίβερπουλ, σύμφωνα με το οποίο ούτε η 4η θέση θα της είναι αρκετή για να βγει στο επόμενο Champions League: κι αυτό συνδέεται άμεσα με το ευρωπαϊκό φινάλε των Τσέλσι-Άρσεναλ.

Η ισοπαλία χωρίς σκορ στη ρεβάνς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης σήμανε και το κύκνειο άσμα της Λίβερπουλ στο φετινό Champions League. Πλέον, οι προσπάθειες της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ επικεντρώνονται στο πώς θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου, στόχο για τον οποίο συναντά υψηλό ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, με έξι ομάδες να διεκδικούν τις δύο θέσεις της τετράδας. Τι συμβαίνει, όμως, αν ούτε η 4η θέση είναι αρκετή για να τον πετύχει;

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένα σενάριο βάσει του οποίου η είσοδος στην τετράδα δεν θα είναι αρκετή για τους Reds. Και εξαρτάται άμεσα από το πώς θα ολοκληρώσουν την ευρωπαϊκή σεζόν Τσέλσι και Άρσεναλ.

Οι Μπλε, μετά την πρόκριση επί της Πόρτο βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League ύστερα από 7 χρόνια, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Κανοιέρηδες, από τη μεριά τους, «έκλεισαν» θέση στα ημιτελικά του Europa League για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια και θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Βιγιαρεάλ του μετρ, Ουνάι Έμερι. Στην (ακραία) περίπτωση, λοιπόν, που αμφότεροι οι Λονδρέζοι προκριθούν στον τελικό και κατακτήσουν την αντίστοιχη κούπα και ταυτόχρονα τερματίσουν εκτός τετράδας στην Αγγλία, τότε θα χαθεί αυτόματα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από την Premier League.

Αυτό σημαίνει ότι από το πρωτάθλημα θα εξασφαλίσουν την έξοδο στα «αστέρια» η πρωταθλήτρια, η 2η και η 3η της βαθμολογίας, καθώς και οι Τσέλσι και Άρσεναλ ως νικήτριες των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αλλά όχι η 4η της κατάταξης, αφού το ανώτατο όριο συμμετοχής από μία χώρα είναι οι 5 ομάδες.

Φυσικά, το σενάριο αυτό αφορά όχι μόνο τη Λίβερπουλ, αλλά όλες τις διεκδικήτριες της τετράδας. Αναμφίβολα, όμως, οι Reds είναι που «καίγονται» περισσότερο, καθώς η μη συμμετοχή στον θεσμό της επόμενης περιόδου θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα, μόλις μία χρονιά μετά την σαρωτική πρωταθληματική σεζόν.

Σημειώνεται ότι οι Κόκκινοι απέχουν τρεις βαθμούς από την 4η, Γουέστ Χαμ και τέσσερις από την , Λέστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα