Κολό Τουρέ: «Ολοι μιλάνε για το γλίστρημα του Τζέραρντ, αλλά δεν χάθηκε το πρωτάθλημα μόνο από αυτό»

Κώστας Τόπας
Κολό Τουρέ: «Ολοι μιλάνε για το γλίστρημα του Τζέραρντ, αλλά δεν χάθηκε το πρωτάθλημα μόνο από αυτό»

bet365

Για το περιβόητο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, που στέρησε το πρωτάθλημα από την Λίβερπουλ μίλησε ο Κόλο Τουρέ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο τίτλος της σεζόν 2013/14 δεν χάθηκε αποκλειστικά, από το λάθος του άλλοτε συμπαίκτη του.

Ο Κόλο Τουρέ έγινε ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές που έκαναν το άλμα από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ευρώπη και σήμερα μαθαίνει τα μυστικά της προπονητικής δίπλα στον Μπρένταν Ρότζερς, ως μέλος του προπονητικού τιμ της Λέστερ.

Ο άλλοτε Ιβοριανός κεντρικός αμυντικός ρωτήθηκε για τον τίτλο που έχασε η Λίβερπουλ το 2014 και τόνισε πως αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στον αγώνα με την Τσέλσι.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ένα λάθος κοντρόλ και ένα γλίστρημα του Τζέραρντ δημιούργησε... ασίστ στον Μπα, ο οποίος ευνοήθηκε, έτρεξε στον ανοιχτό χώρο και πλάσαρε κάνοντας το 0-1 για τους «μπλε». Οι «Reds» στη συνέχεια ήθελαν περισσότερα τέρματα από την Σίτι για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και ενώ νικούσαν την Κρίσταλ Πάλας μέσα στην έδρα τους με 3-0, ήρθε το αναπάντεχο 3-3 και έσβησε το όνειρο τους για πρωτάθλημα.

«Ήθελα να αποδείξω σε όλους ότι μπορούσα να αφήσω πίσω μου τη δύσκολη περίοδο πού είχα στη Σίτι, και αυτό μπορούσα να το κάνω με την Λίβερπουλ. Μπόρεσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο με σπουδαίους παίκτες σε μία φανταστική περίοδο. Γιατί δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα; Συνέβησαν μερικά πράγματα. Ο κόσμος μιλάει πάντα για το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ στο εντός έδρας ματς με την Τσέλσι, όμως δεν ήταν μόνο αυτό.

«Είχα κάνει και εγώ ένα λάθος εναντίον της Γουέστ Μπρομ λίγους μήνες πριν. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη. Δε θέλω ο κόσμος να λέει απλά "φταίει μόνο το γλίστρημα", γιατί δε φταίει μόνο αυτό. Ο Στίβεν ήταν απίστευτος για το club και σκόραρε πολλά σημαντικά γκολ. Πρέπει να μοιραστούμε συλλογικά την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «FourFourTwo».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα