Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 3-3: Οι «γκάνερς» ξύπνησαν και το έσωσαν από 3-0 (vids)

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 3-3: Οι «γκάνερς» ξύπνησαν και το έσωσαν από 3-0 (vids)

bet365

Απίθανο ματς στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ να κάνει το 3-0 στο 32', αλλά την Άρσεναλ να σώζει το βαθμό (3-3) με δύο αυτογκόλ και το γκολ του Λακαζέτ στο 82ο λεπτό. Έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Τσέλσι οι γηπεδούχοι.

Το τρίτο ματς της τρέχουσας σεζόν στην Premier League που από 3-0 ήρθε 3-3 (το ένα είχε πάλι ως πρωταγωνίστρια τη Γουέστ Χαμ, 3-3 με Τότεναμ, το άλλο ήταν το Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3) διεξήχθη στο Λονδίνο ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και την Άρσεναλ για την 29η αγωνιστική.

Η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με το πανέμορφο γκολ του Τζέσι Λίνγκαρντ. Ο Αντόνιο βγήκε από αριστερά, γύρισε προς τα έξω και ο 28χρονος ακριβώς έξω από την περιοχή με το δεξί και με τη μία νίκησε τον Λένο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μέσα σε δύο λεπτά (17') η Γουέστ Χαμ έκανε το 2-0. Ένα γκολ που ξεκίνησε από την ευφυΐα του Λίνγκαρντ. Εκτέλεσε γρήγορα ενώ η άμυνα της Άρσεναλ... κοιμόταν με κάθετη πάσα, ο Μπόουεν έκανε το σουτ δεξιά εντός περιοχής και ο Λένο που αντέδρασε λανθασμένα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

Στο 32ο λεπτό η Γουέστ Χαμ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ο Αντόνιο έπιασε την κεφαλιά, ο Σούτσεκ που καλυπτόταν έκανε την προβολή και έτσι διαμορφώθηκε το 3-0!

Η Άρσεναλ κατάφερε να μειώσει στο 38'. Ο Τσέιμπερς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λακαζέτ στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων το κοντρόλ και το σουτ με τη μία, η μπάλα κόντρα στον Σούτσεκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Φαμπιάνσκι. Οι «γκάνερς» έφτασαν κοντά στο 3-2 τόσο στο τέλος του πρώτου, όσο και στις αρχές του δευτέρου.

Στην πρώτη περίπτωση ο Σάκα βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο δεύτερο ο Λακαζέτ πλάσαρε μετά από την εξαιρετική μπαλιά του Τσέιμπερς, αλλά ο Ντιόπ κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Ένα νέο σουτ του Γάλλου με το αριστερό βρήκε τον Φαμπιάνσκι σε ετοιμότητα. Η πίεση που άσκησε η Άρσεναλ από την έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε και το δεύτερο γκολ. Στο 62ο λεπτό ο Τσέιμπερς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντόουσον με τελείωμα επιθετικού έστειλε την μπάλα, όμως σε λάθος εστία. Έτσι έγινε το 3-2.

Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα ανέβασαν στην ένταση της πίεσής τους στο τελευταίο μισάωρο και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση! Ο Όντεγκααρντ στο 82ο λεπτό έβγαλε την κάθετη στη δεξιά πλευρά για τον Πεπέ, ο οποίος έκανε τη σέντρα εντός περιοχής και ο Λακαζέτ με υποδειγματικό τελείωμα με το κεφάλι έκανε το 3-3.

Η Γουέστ Χαμ έχασε την ευκαιρία να πιάσει την Τσέλσι στην τέταρτη θέση. Έχει μετά από 29 ματς 49 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση στο -2 από τους «μπλε».

Η Άρσεναλ έτσι κι αλλιώς δεν είχε περιορισμένες ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου από το πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 9η θέση με 42 βαθμούς, στους -9 από την τετράδα και τους -7 από την πεντάδα.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγες): Φαμπιάνσκι, Κούφαλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν (74' Νόουμπλ), Λίνγκαρντ, Μπενραχμά (79' Φρέντερικς), Αντόνιο.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Νταβίντ Λουίζ, Πάμπλο Μάρι, Τέρνι, Τόμας, Τζάκα (74' Σμιθ-Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ (81' Μαρτινέλι), Όντεγκααρντ, Σάκα (74' Πεπέ), Λακαζέτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα