Το απίθανο ρεκόρ της Τσέλσι που δεν κατάφερε να «σπάσει» η Σίτι (pic)

Κώστας Τόπας
Το απίθανο ρεκόρ της Τσέλσι που δεν κατάφερε να «σπάσει» η Σίτι (pic)

bet365

Η εστία της Μάντσεστερ Σίτι παραβιάστηκε στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ κι έτσι οι ελπίδες των «πολιτών» για να «σπάσουν» ένα τρομερό ρεκόρ της Τσέλσι τελείωσαν οριστικά.

Η Μάντστεστερ Σίτι μοιάζει ασταμάτητη τη φετινή σεζόν. Μετά την επικράτηση της επί της Γουέστ Χαμ με 2-1, έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις κι αύξησε την διαφορά της από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 13 βαθμούς.

Η εξαιρετική χρονιά των «πολιτών» οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σε 26 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις 16 γκολ στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα 12 τα δέχτηκε στις πρώτες 13 αγωνιστικές που έψαχνε ακόμα τα πατήματά της. Επειτα στις επόμενες 13 αγωνιστικές της Premier League, μάζεψε μόλις 4 φορές την μπάλα από τα δίχτυα.

Βέβαια, το 16ο γκολ ήρθε από την Γουέστ Χαμ και το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα μπορέσει να τελειώσει τη σεζόν με το απόλυτο… αμυντικό ρεκόρ.

Κι αυτό διότι, η Τσέλσι, θα συνεχίσει να κατέχει το καλύτερο παθητικό σε μία σεζόν μιας και τη σεζόν 2004/05 με τον Μουρίνιο στο τιμόνι, οι «μπλε» είχαν δεχθεί μόλις 15 τέρματα.

Από τότε καμία άλλη ομάδα της Αγγλίας δεν έχει καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα