Λιντς – Άστον Βίλα 0-1: Πάντα στο «κόλπο» για την Ευρώπη (vid)

Gazzetta team
Λιντς – Άστον Βίλα 0-1: Πάντα στο «κόλπο» για την Ευρώπη (vid)

bet365

Με γκολ του Ανουάρ Ελ Γκάζι με το «καλησπέρα» (5'), η Άστον Βίλα νίκησε εκτός έδρας την Λιντς (1-0) και απέχει μόλις έναν βαθμό από την 6η Λίβερπουλ και, μάλιστα, με ματς λιγότερο.

Την τελευταία φορά που η Άστον Βίλα έπαιξε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (το καλοκαίρι του 2010 είχε αποκλειστεί από την Ραπίντ Βιέννης στα πλέι οφ του Europa League), η ομάδα ήταν τελείως διαφορετική από την τωρινή.

Έντεκα χρόνια αργότερα, οι Χωριάτες πείθουν ότι φέτος μπορούν να παλέψουν με αξιώσεις και μέχρι τέλους για την έξοδο στην Ευρώπη αφού, αυτή την στιγμή, βρίσκονται στην 8η θέση, αλλά μόλις στο -1 από Λίβερπουλ και Έβερτον, αλλά και στο -4 από την 5η Τσέλσι.

Μετά από μια σειρά αγώνων με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, η ομάδα του Ντιν Σμιθ συμπλήρωσε δύο διαδοχικές νίκες με το εκτός έδρας 1-0 επί της Λιντς, φτάνοντας τα 8 εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς γκολ στο παθητικό της (σε σύνολο 13 αγώνων), ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία, συνολικά μάλιστα σε μια σεζόν (2009-10).

Τα Παγόνια του Μαρσέλο Μπιέλσα, τα οποία παρέμειναν στην 10η θέση, είχαν την κατοχή της μπάλας (70-30%) και τις περισσότερες τελικές (13-8), αλλά η Βίλα «έχτισε» στο γρήγορο γκολ του Ανουάρ Ελ Γκάζι (5') και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο «Έλαντ Ρόουντ» από τον Δεκέμβριο του 2000, βάζοντας τέλος σε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη (τέσσερις ισοπαλίες – δύο ήττες).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα