Γκουαρδιόλα - Μάντσεστερ Σίτι: «Γιατί να ξαναπαίξουμε; Είμαστε ήδη... πρωταθλητές»

Gazzetta team
Γκουαρδιόλα - Μάντσεστερ Σίτι: «Γιατί να ξαναπαίξουμε; Είμαστε ήδη... πρωταθλητές»

bet365

Οι φίλοι της Premier League βλέπουν ήδη στη Μάντσεστερ Σίτι την πρωταθλήτρια της φετινής σεζόν και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα, με χαρακτηριστική… ειρωνεία.

Τρέχει το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί σε όλες τις διοργανώσεις στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Συνέτριψε τη μεγάλη ανταγωνίστρια, Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», προπορεύεται με +5 και ματς λιγότερο από τη 2ηΓιουνάιτεντ. Τα δεδομένα αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι το «αφεντικό» ως τώρα στην κούρσα του τίτλου της Premier League, αυτό, όμως, είναι κάτι που ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν συμμερίζεται προς το παρόν.

Ο Καταλανός τεχνικός, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, έσπευσε να προσγειώσει όλους όσοι είναι έτοιμοι να δώσουν πρόωρα τον τίτλο στους Πολίτες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν «είμαστε ήδη πρωταθλητές, δεν χρειάζεται να παίξουμε άλλο φέτος».

«Δύο ή τρεις μήνες πριν ήμασταν εκτός από όλους τους στόχους. Δεν είχαμε καμία πιθανότητα να γίνουμε πρωταθλητές, να προκριθούμε στο Champions League κι όμως τώρα είμαστε έτοιμοι.

Είμαστε έτοιμοι, οπότε ίσως δεν χρειάζεται να παίξουμε άλλα ματς στην Premier League γιατί… είμαστε ήδη πρωταθλητές. Δεν καταλαβαίνω, γιατί να παίξουμε με την Τότεναμ και μετά με την Έβερτον. Είμαστε ήδη πρωταθλητές», είπε συγκεκριμένα και στη συνέχεια συμπλήρωσε περνώντας σε σοβαρό ύφος:

«Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος λέει όσα λέει, αλλά τίποτα δεν είναι αιώνιο, τίποτα δεν είναι τέλειο. Επειδή κερδίσαμε τον τίτλο στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα το πάρουμε με βεβαιότητα και στο μέλλον».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα