Γκουαρδιόλα: «Η Λίβερπουλ παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει»

Κώστας Τόπας
Γκουαρδιόλα: «Η Λίβερπουλ παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την Λίβερπουλ, τονίζοντας πως εξακολουθεί κι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει δει, ενώ μεταξύ άλλων φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως οι Πολίτες δεν έχουν «κλειδώσει» τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος.

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι λίγες ημέρες νωρίτερα να πήρε μία άνετη νίκη με 4-1 στο «Ανφιλντ», ωστόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξακολουθεί και πιστεύει πως οι «Reds» παραμένουν μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει δει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός των Πολιτών στάθηκε και στο απίστευτο εντός έδρας σερί που είχε κάνει (68 ματς αήττητη ομάδα του Κλοπ).

«Ξέρουμε ότι όταν κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον, το ποδόσφαιρο μας έχει δείξει πως μπορεί να μας τιμωρήσει. Υπάρχει ένα απλό παράδειγμα για αυτό που λέω, η Λίβερπουλ παραμένει μια από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει στη ζωή μου και είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα απίστευτο εντός έδρας σερί, μένοντας αήττητη για 68 ματς. Είχαν διαλύσει τους αντιπάλους τους, κέρδιζαν με πολλά γκολ, κέρδιζαν στα τελευταία λεπτά. Για τρεις σεζόν δεν είχαν ούτε μια ήττα και ξαφνικά έχουν τρεις συνεχόμενες, χωρίς να γνωρίζει κανείς το γιατί.

Νομίζετε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε εμάς; Φυσικά και μπορεί. Μπορεί να συμβεί σε μια εβδομάδα και να χάσουμε τρία ή τέσσερα παιχνίδια, ενώ τρέχαμε ένα αήττητο σερί. Μέχρι πριν δύο ή τρεις μήνες ήμασταν εκτός στόχων: Δεν είχαμε ευκαιρία να πάρουμε το πρωτάθλημα και δεν είχαμε καμία πιθανότητα πρόκρισης στο Champions League, τώρα όμως δείχνουμε έτοιμοι να το κάνουμε.

Εφόσον είμαστε έτοιμοι, ίσως να μην χρειάζεται να δώσουμε άλλους αγώνες στην Premier League, επειδή είμαστε ήδη πρωταθλητές. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίξουμε με την Τότεναμκαι στη συνέχεια με την Έβερτον. Είμαστε ήδη πρωταθλητές.

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν κατά πολύ. Ο καλύτερος τρόπος, για να αποφύγουμε αυτές τις συζητήσεις, είναι να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, να προσπαθούμε να το κερδίζουμε και να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί. Γνωρίζουμε όμως, πως μπορούμε να χάσουμε αύριο, μεθαύριο ή την μεθεπόμενη μέρα. Τίποτα δεν είναι ιδανικό, τίποτα δεν είναι τέλειο. Επειδή κερδίζαμε στο παρελθόν δεν σημαίνει πως θα κερδίζουμε και στο μέλλον», ήταν τα λόγια του Πεπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα