Λίβερπουλ: Ιστορική «κατάρρευση» πρωταθλήτριας, -27 βαθμοί συγκριτικά με πέρυσι

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Ιστορική «κατάρρευση» πρωταθλήτριας, -27 βαθμοί συγκριτικά με πέρυσι

bet365

Η βαριά ήττα στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε τις βλέψεις back-to-back για τη Λίβερπουλ και την υπέβαλαν σε αρνητικό all-time ρεκόρ, με τη μεγαλύτερη κατάρρευση που έχει υποστεί πρωταθλήτρια στην επόμενη σεζόν.

Η Λίβερπουλ παρέδωσε το «στέμμα» της στο Μάντσεστερ και πλέον, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα εδώ και ενάμιση μήνα, εστιάζει αποκλειστικά στη «μάχη» της τετράδας και στο να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Champions League. Ποιος θα το έλεγε για την περσινή πρωταθλήτρια, που κατέκτησε τον τίτλο με 99 βαθμούς και διαφορά +18 από τη δεύτερη Σίτι.

Ωστόσο, αυτή η πορεία ανήκει στο παρελθόν. Μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι κόντρα στους Σίτιζενς, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στο -10 από την κορυφή με ματς περισσότερο και μάλιστα, έχει καταγράψει νέο αρνητικό all-time ρεκόρ στην Premier League.

Συγκεκριμένα, οι Reds έχουν συγκεντρώσει 27 λιγότερους βαθμούς από όσους είχαν πέρυσι με το πέρας των 23 πρώτων αγωνιστικών. Αυτή η χαοτική διαφορά είναι και η μεγαλύτερη που έχει παρουσιάσει ποτέ πρωταθλήτρια στο Νησί στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν, δείγμα της ολικής κατάρρευσης που υφίστανται οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα