Κλάτενμπεργκ: «Ο Νταβίντ Λουίζ λανθασμένα αποβλήθηκε μετά το πέναλτι που έδωσε στην Γουλβς» (vids)

Gazzetta team
Κλάτενμπεργκ: «Ο Νταβίντ Λουίζ λανθασμένα αποβλήθηκε μετά το πέναλτι που έδωσε στην Γουλβς» (vids)

bet365

Θέση για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα Γουλβς - Άρσεναλ πήρε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η αποβολή του Νταβίντ Λουίζ με απευθείας κόκκινη δεν ήταν σωστή.

Η Αρσεναλ προδόθηκε από αποβολή-πέναλτι του Νταβίντ Λουίζ και παιδαριώδη κόκκινη του Λένο στο 2ο ημίχρονο και χάρισε στη Γουλβς την πρώτη της νίκη μετά από ενάμιση μήνα (2-1).

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήταν γι' ακόμη ένα παιχνίδι αρνητικός πρωταγωνιστής των «κανονιέρηδων», καθώς άφησε τον Γουίλιαν Ζοσέ να πλησιάσει προ του Λένο και τελικά τον ανέτρεψε με την ελάχιστη επαφή και άφησε την Άρσεναλ με 10 παίκτες. Αυτή ήταν και η 3η του κόκκινη και το 6ο πέναλτι στο οποίο υποπίπτει από το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2019.

Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη απόφαση του ρέφερι δεν βρήκε σύμφωνο τον αρχιδιαιτητή της Super League Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος μέσω της αρθρογραφίας του στη «Daily Mail», τόνισε πως ο Νταβίντ Λουίζ θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί απλά με κίτρινη κάρτα για το συγκεκριμένο μαρκάρισμα.

«Ο Νταβίντ Λουίζ λανθασμένα αποβλήθηκε μετά το πέναλτι που έδωσε στην Γουλβς, θα έπρεπε να είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα.

Ο αμυντικός της Άρσεναλ έκανε άθελά του επαφή με τον Γουίλιαν Ζοσέ την ώρα που ο παίκτης της Γουλβς είχε κατεύθυνση προς την εστία και αυτό προκάλεσε την πτώση του. Ουδείς αμφισβητεί πως υπάρχει φάουλ και ο καταλογισμός του πέναλτι ήταν η σωστή απόφαση.

Παρόλα αυτά υπάρχει ο κανονισμός που προστατεύει τις ομάδες από το να σφυρίζεται πέναλτι εις βάρος τους και ταυτόχρονα να χάνουν παίκτη τους με κόκκινη κάρτα αν είχε γίνει προσπάθεια του παίκτη να πάει για τη μπάλα.

Ο Λουίζ προσπαθούσε να προλάβει τον Ζοσέ και το φάουλ του δεν έγινε εσκεμμένα. Αυτό το περιστατικό απαιτεί να δοθεί πέναλτι και κίτρινη κάρτα.

Ο διαιτητής και ο VAR πήραν λάθος απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα