Τσέλσι - Γουλβς 0-0: «Μπλόκο» των Λύκων στο ντεμπούτο Τούχελ (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τσέλσι - Γουλβς 0-0: «Μπλόκο» των Λύκων στο ντεμπούτο Τούχελ (vid)

bet365

Ο Τόμας Τούχελ έβαλε τα δυνατά της τακτικής του για να συνδυάσει το ντεμπούτο του στην Τσέλσι με νίκη, όμως, η Γουλβς τον καλωσόρισε με… πούλμαν και έφυγε με τον βαθμό (0-0), αποδεικνύοντας ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ο Τόμας Τούχελ υπέγραψε, ανακοινώθηκε, προπόνησε την Τσέλσι και κάθισε και στον πάγκο για το πρώτο του επίσημο παιχνίδι ως τεχνικός της. Ωστόσο, παρά τα σηκωμένα μανίκια και την «δίψα» να γνωρίσει την ομάδα του και να περάσει τη φιλοσοφία του από τις πρώτες του στιγμές, το ντεμπούτο ήταν ανεπιτυχές.

Υπό το «βλέμμα» του προκατόχου του, Φρανκ Λάμπαρντ και με με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και σε τακτική, οι Μπλε είχαν τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στη Γουλβς, αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να «σπάσουν» το μπλόκο των Λύκων, που παρατάχθηκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν τον βαθμό και το καταφέραν.

Μόλις στο πρώτο 45λεπτο της θητείας του, οι Λονδρέζοι «σάρωσαν» την στατιστική, σημειώνοντας 433 πάσες στο ημίχρονο, την κορυφαία τους επίδοση από όταν άρχισε η επίσημη καταγραφή το 2003-04. Στο φινάλε, μάλιστα, ο Γερμανός έθεσε καθολικό ρεκόρ στην Premier League για προπονητή στο ντεμπούτο του, με την Τσέλσι να ολοκληρώνει το ματς με 820 πάσες και 78,9% κατοχή. Ωστόσο, στην τελική προσπάθεια οι Τσίλγουελ, Χάβερτς, Κόβατσιτς και Έιμπραχαμ δεν μπόρεσαν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Εσπίριτο Σάντο στο 2ο μέρος. Εντούτοις, τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς κατέγραψαν οι Λύκοι, με τον Πέδρο Νέτο να στέλνει με λόμπα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 72’.

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ (76’ Πούλισικ), Κόβατσιτς, Ζορζίνιο, Ζιγιές (82’ Μάουντ), Χάβερτς, Χάντσον-Οντόι, Ζιρού (77’ Έιμπραχαμ)

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Κίλμαν, Σεμέντο, Ντεντόνκερ, Νέβες, Αΐτ Νουρί (46’ Χούβερ), Τραορέ (90’ Μουτίνιο), Ποντένσε (72’ Γουίλιαν Ζοσέ), Νέτο

Τεράστιο βήμα σωτηρίας η Μπέρνλι
Νίκη ανάσα πέτυχε η Μπέρνλι, η οποία επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Άστον Βίλα. Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Σον Ντάιτς, μετρά τρεις διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και βρέθηκε στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Γουότκινς στο 14', ωστόσο οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Μι. Η Βίλα ήταν καλύτερη, πίεσε, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκρίλις στο 62', αλλά στο 68' ο αρχηγός της Βίλα πέτυχε το 2-1. Η Μπέρνλι απάντησε άμεσα, ο ΜακΝιλ ισοφάρισε στο 76' και στο 79' ο Γουντ έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα