Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0: Χ-άλασε το σερί στο λονδρέζικο ντέρμπι (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Άρσεναλ – Κρίσταλ Πάλας 0-0: Χ-άλασε το σερί στο λονδρέζικο ντέρμπι (vid)

bet365

Τρεις σερί νίκες ήταν και… πάνε για την Άρσεναλ, η οποία παρά τα 3 νικηφόρα ντέρμπι Λονδίνου στη σεζόν, έμεινε στο απόλυτο μηδέν κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Χρειάστηκε να περάσουν 80 ολόκληρα 90λεπτα σε επίπεδο Premier League για να μείνει «καρφωμένη» στο μηδέν στο «Emirates». Και τελικά το έκανε σε λονδρέζικο ντέρμπι, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (0-0), πάνω που είχε βρει τον ρυθμό της και συμμάζευε το χειρότερό της ξεκίνημα. Η Άρσεναλ ήταν μέτρια για ένα ημίχρονο, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο 2ο μέρος, όμως, το νικηφόρο 3/3 δεν έγινε ποτέ 4/4.

Για καλή τύχη των Κανονιέρηδων, ο Μπερντ Λένο βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ και αποσόβησε το 0-1 στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, με τρομερή εκτίναξη στην κεφαλιά του Μπεντέκε. Παρά την ολοκληρωτική κατοχή (75-25%) στο 2ο ημίχρονο, ο συνωστισμός των φιλοξενούμενων στην περιοχή και οι καίριες επεμβάσεις των Γουάιτα δεν επέτρεψα στην ομάδα του Μίκελ Αρτέτα να πάρει το προβάδισμα.

Στα μεγάλα κέρδη, η πληθωρική εμφάνιση του Γκράνιτ Τζάκα, που δείχνει να «φορτσάρει» το τελευταίο διάστημα. Πέρα από αυτό, όμως, ο βαθμός την έστειλε απλά στην 11η θέση με 23 και στο -6 από τις θέσεις Ευρώπης με ματς περισσότερο.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Λουίς, Μέιτλαντ-Νάιλς (64’ Πεπέ), Τζάκα, Θεμπάγιος (69’ Τόμας), Σάκα, Σμιθ-Ρόου, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (81’ Νκέτια)

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόντσον): Γουάιτα, Γουόρντ, Τόμκινς, Κουγιατέ, Μίτσελ, Τάουνσεντ, ΜακΆρθουρ, Μιλιβόγιεβιτς (89' ΜακΚάρθι), Εζέ, Μπεντέκε (81’ Αγιού), Ζαχά

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα