Λίβερπουλ – Premier League: 9η χωρίς τα πέναλτι, 1η η Σίτι, 2η η Γιουνάιτεντ (pic)

Gazzetta team
Λίβερπουλ – Premier League: 9η χωρίς τα πέναλτι, 1η η Σίτι, 2η η Γιουνάιτεντ (pic)

bet365

Η κουβέντα με τα πέναλτι στη φετινή Premier League έχει φουντώσει ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την επιμέρους βαθμολογία να βγαίνει στο φως και να βρίσκει 9ους τους Reds χωρίς τα πέναλτι και τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή! Δείτε την κατάταξη.

Λίγες μέρες πριν από το απόλυτο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17/1, 18:30, Cosmotesport1HD), η διαμάχη στο Νησί για τα πέναλτι καλά κρατεί. Πριν προλάβουν να ξεχαστούν εντελώς οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ για την τεράστια διαφορά υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων επί Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (42 έναντι 19), ο γνώριμός μας, πια, Μαρκ Κλάτενμπεργκ έριξε «λάδι στη φωτιά» χαρακτηρίζοντας υποκριτή τον Γερμανό τεχνικό, όταν οι παίκτες του πέφτουν για να κερδίσουν την εσχάτη των ποινών.

Πώς θα έμοιαζε, όμως, η φετινή σεζόν αν ξαφνικά «έσβηνε» κανείς τα πέναλτι από τα γκολ και τους βαθμούς των 20 ομάδων; Πόσο περισσότερο ή λιγότερο έχουν βοηθήσει τους διεκδικητές του τίτλου οι εκτελέσεις από την άσπρη βούλα; Αφού θεωρήσουμε δεδομένο το ότι τα πέναλτι έχουν καταλογιστεί καθ’ όλα νόμιμα και πως ούτως ή άλλως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η εξέλιξη των αγώνων θα ήταν η ίδια χωρίς αυτά, η επιμέρους κατάταξη πράγματι παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.

Κι αυτό διότι η Λίβερπουλ από 2η τη δεδομένη χρονική στιγμή με 33 βαθμούς, θα ήταν 9η στο -7 χωρίς τα πέναλτι (24 β.)! Αντίθετα, η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους 36 που βρίσκεται τώρα θα έχανε μόλις τέσσερις βαθμούς και θα ήταν 2η (32β.), πιο κοντά στην κορυφή.

Η πιο ευνοημένη, πάντως, δεν θα ήταν ούτε η μεν, ούτε η δε, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, η οποία θα είχε +3 κερδισμένους βαθμούς (35 έναντι 32) και ως εκ τούτου θα απολάμβανε μόνη την κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα