«Η Μάντσεστερ Σίτι με πλήρωνε για μια δουλειά – βιτρίνα»!

«Η Μάντσεστερ Σίτι με πλήρωνε για μια δουλειά – βιτρίνα»!

Gazzetta team
«Η Μάντσεστερ Σίτι με πλήρωνε για μια δουλειά – βιτρίνα»!

bet365

Ο πατέρας του Γκαμπριέλ Αλμέιδα, ο οποίος πέρασε από την Μάντσεστερ Σίτι, υποστηρίζει ότι ο σύλλογος τον πλήρωνε για μια ψεύτικη δουλειά, ώστε να μπορέσει ο γιος του να παίζει στα τμήματα υποδομής.

Νέα προβλήματα με την αθλητική δικαιοσύνη ενδέχεται να έχει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία γλίτωσε από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό που της επέβαλε η UEFA χάρη στο CAS, ενώ το 2019 είχε τιμωρηθεί από την FIFA για παράτυπη απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Στο πλαίσιο αυτής της παρατυπίας, ο πατέρας του Βραζιλιάνου Γκαμπριέλ Σίλβα αποκάλυψε στην ιστοσελίδα «The Athletic» ότι η Σίτι δημιούργησε μια ψεύτικη δουλειά σκάουτερ για εκείνον, ώστε να μπορεί ο γιος του να αγωνίζεται χωρίς πρόβλημα στα τμήματα υποδομής.

«Η αλήθεια είναι ότι με πλήρωσαν, αλλά ποτέ δεν δούλεψα. Δεν μιλούσα καν αγγλικά. Οργάνωσαν ένα σεμινάριο scouting και πήγα δύο φορές για να δώσω παρών, αλλά δεν πήγα άλλο. Ήταν ένα ψέμα» υποστήριξε ο πατέρας για την ψεύτικη δουλειά σκάουτερ, για την οποία έπαιρνε μηνιαίως 1.120 ευρώ, από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012. Συνολικά, δηλαδή, εισέπραξε 11.200 ευρώ, χωρίς να κάνει τίποτα!

Κάτι τέτοιο, βεβαίως, απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της Premier League, στους οποίους επισημαίνεται ότι «απαγορεύεται η προσφορά σε παίκτη ή οποιοδήποτε άτομο συνδεδεμένου με αυτόν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, ενός κέρδους με μορφή πληρωμής».

Η Σίτι υποστηρίζει ότι δεν έκανε καμία παράβαση, για μια μεταγραφή που έγινε το 2011, όταν πολλά υποσχόμενος μεσοεπιθετικός Γκαμπριέλ Αλμέιδα ήταν 14 ετών. Είχε προοπτικές, είχε περάσει από Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Τότεναμ, ενώ έκανε προπόνηση με την πρώτη ομάδα των Πολιτών, μόλις στα 15 του χρόνια.

Ποτέ, όμως, είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Μετά την Σίτι πέρασε από τα φυτώρια των Κορίνθιανς, Ατλέτικο Παραναένσε και Ιντερνασιονάλ, το 2019 έπαιξε στην Μπραγκαντίνο και στη συνέχεια στην Τουπιναμπάς, ομάδα τέταρτης κατηγορίας στην Βραζιλία. Τους τελευταίους μήνες, ο Αλμέιδα επέστρεψε στην Αγγλία για να αγωνιστεί σε... ερασιτεχνικό επίπεδο με την Στρέτφορντ Πάντοκ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα