Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Στο +3 από Λίβερπουλ και αεράτη στο Ανφιλντ (vid)

Gazzetta team
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Στο +3 από Λίβερπουλ και αεράτη στο Ανφιλντ (vid)

bet365

Το γκολ του Πογκμπά στο Τurf Moor κόντρα στη Μπέρνλι έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Γιουνάιτεντ (0-1) και την έφερε μόνη πρώτη και στο +3 από τη Λίβερπουλ λίγες ημέρες πριν το ραντεβού στο Ανφιλντ. Τρίτο σερί διπλό η Έβερτον και στο -4.
Αυτή η Γιουνάιτεντ πάει για τίτλο και πλέον το αποδεικνύει ξεκάθαρα. Τι και αν δεν έλαμψε στο Τurf Moor, πήρε... επαγγελματική νίκη 1-0 επί της Μπέρνλι, έμεινε 15ο διαδοχικό εκτός έδρας ματς αήττητη και βρέθηκε στο +3 από τη Λίβερπουλ λίγες ημέρες πριν το ραντεβού στο Ανφιλντ. Σκόρερ ο Πογκμπά και για πρώτη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια η Μάντσεστερ (έπειτα από 17 ματς) είναι μόνη στην κορυφή της Premier League.

Η Μπέρνλι μπήκε πιο δυνατά στο ματς, ήταν επιθετική και κάταφερε να κόψει τη Γιουνάιτεντ στα δυο. Η Μάντσεστερ χωρίς ρυθμό στο πρώτο τέταρτο έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο 17', όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πόουπ μπλόκαρε! Η φάση αυτή «ξύπνησε» τη Μάντσεστερ και δυο λεπτά αργότερα είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά το ψαλιδάκι του Μαρσιάλ δε βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, αλλά και στο 25' ο Μαρσιάλ βρέθηκε σε θέση βολής και αστόχησε. H Mπέρνλι έδωσε βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι, έβγαλε δύναμη, πάθος και κρατούσε τη Μάντσεστερ μακριά από την εστία της. Ωστόσο, στο 36' η Μάντσεστερ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Μαγκουάιρ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Mε Πογκμπά στο +3 η Γιουνάιτεντ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ μπήκε δυνατά, έκλεισε την Μπέρνλι στην περιοχή της, με τον Μπρούνο Φερνάντες να ανεβάζει την απόδοσή του. Η Γιουνάιτεντ πίεσε, ο Καβάνι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, όμως οι φιλοξενούμενοι επέμεναν. Ετσι, στο 71ο λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ! Ο Ράσφορντ έκανε την πάσα και ο Πογκμπά με υπέροχο τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Ο Μαρσιάλ δεν «καθάρισε» το ματς όταν του δόθηκε η ευκαιρία και το άγχος έφερε... μπελάδες στη Μάντσεστερ. Ο Βίντρα είχε δυο καλές ευκαιρίες, όμως δίχτυα δε βρήκε και η Γιουνάιτεντ έφυγε με το τεράστιο διπλό από το Turf Moor.

Μπέρνλι: Πόουπ, Πίτερς, Λόουτον, Μι, Ταρκόφσκι, Γκούντμουντσον, Γουέστγουντ, Μπρέιντι (55'ΜακΝιλ), Μπράουνχιλ, Μπαρνς (88' Ροντρίγκες), Γουντ (80' Βίντρα)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μαγκουάιρ, Σο, Μπαϊγί, Μπισάκα, Μάτιτς, Πογκμπά, Φερνάντες (89' ΜακΤόμινεϊ), Καβάνι, Μαρσιάλ (90' Τουανζέμπε), Ράσφορντ (80' Γκρίνγουντ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τρίτο σερί διπλό και στο-4 από την κορυφή η Έβερτον

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει μακριά από το «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον, η οποία επιβλήθηκε και της Γουλβς με 2-1 και παρέμεινε στην τετράδα και το -4 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χάρη στο γκολ του Ιγουόμπι στο 6’ τα Ζαχαρωτά προηγήθηκαν, η απάντηση των Λύκων ήρθε άμεσα με τον Νέβες στο 14’ από την ασίστ του Αΐτ Νουρί, όμως, τον τελευταίο λόγο τον είχε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Με σκόρερ τον Κιν στο 77’, οι Μπλε του Μέρσεϊσαϊντ σφράγισαν το τρίτο σερί διπλό και 5ο σερί ματς χωρίς ήττα εκτός έδρας, κρατώντας τη Γουλβς στο 2ο μισό της βαθμολογίας, πολύ μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις (14η, -7 με ματς περισσότερο από τη Σαουθάμπτον).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα