Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ευκαιρία με την κορυφή στο οπτικό της πεδίο (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ευκαιρία με την κορυφή στο οπτικό της πεδίο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ευκαιρία με την κορυφή στο οπτικό της πεδίο (vids)

bet365

Στα μισά αυτής της σεζόν και λίγα 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να... οσμίζεται την κορυφή της Premier League. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα του... συνωστισμού στις πρώτες θέσεις, μπορεί όμως και ν' αποτελεί μια ένδειξη για τις δυνατότητες της ομάδας του Σόλσκιερ, εφόσον αποκτήσει συνέπεια...

Η αλήθεια είναι ότι γίνεται χαμός στην πρώτη 10άδα της βαθμολογίας της Premier League. Τόσο που ποτέ ξανά άλλοτε δεν είχαν καταγραφεί τόσο μικρές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες σε τέτοιο χρονικό σημείο του κορυφαίου πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είτε οι Λίβερπουλ και Σίτι κυριαρχούσαν απόλυτα είτε οι «κόκκινοι» πέρυσι το πήραν... αέρα, φέτος γίνεται ένας πραγματικός χαμός. Το γεγονός πως η Τότεναμ μέσα σε πέντε μέρες από την κορυφή και το αβαντάζ έναντι της Λίβερπουλ έχει βρεθεί στην 6άδα μετά και το 3-0 της Τσέλσι επί της Γουέστ Χαμ, μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει μ' αυτά και μ' αυτά να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, με παιχνίδι λιγότερο από τους υπόλοιπους της 7άδας κι αν καταφέρει να το πάρει κι αυτό, τότε θα έχει φτάσει μια ανάσα από την κορυφή! Πως το κατάφερε αυτό; Και θα μπορέσει ν' αντέξει σε μια τέτοια σεζόν γεμάτη ανταγωνισμό στην Premier;

  • Τα εκτός έδρας της δίνουν ώθηση

Πιάνοντας την εκπληκτική επίδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μακριά από το «Ολντ Τράφορντ» από την έναρξή της, η τελευταία ήττα ήρθε στις 19 Ιανουαρίου του 2020, από την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», σ' εκείνο το ματς όπου άπαντες πλέον κατάλαβαν ότι τίποτα δεν θα σταματούσε την αρμάδα του Κλοπ από την κατάκτηση του τίτλου. Έκτοτε, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν 11 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 13 αναμετρήσεις μακριά από το «σπίτι» τους, ενώ, έχουν καταφέρει να γράψουν ιστορία με 10 διαδοχικά θετικά αποτελέσματα μετά και από το 3-2 με το οποίο έφυγαν από το Bramall Lane πριν από λίγες μέρες στο ματς με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ποτέ ξανά στην ιστορία του ο σύλλογος δεν είχε πάρει 10 σερί νίκες σε αντίπαλες έδρες, ενώ, έχει έξι ανατροπές στα πιο πρόσφατα ισάριθμα παιχνίδια σε «εχθρικό έδαφος»! Οι Μπράιτον, Νιούκαστλ, Έβερτον, Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στο σύνολο του Σόλσκιερ κι όμως η Γιουνάιτεντ βρήκε τρόπο και είχε το σθένος να κάνει τεράστια come-back! Από τα πιο εντυπωσιακά ήταν εκείνο στο St. Mary's με τα δυο γκολ και τη μια ασίστ του Έντινσον Καβάνι, όπως επίσης και η ολική επαναφορά στο Λονδίνο απέναντι στα «σφυριά» του Ντέιβιντ Μόγιες.

  • Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι μια κατηγορία μόνος του

Ο Πορτογάλος είναι ποδοσφαιριστής για τον οποίο έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλά, αλλά δίνει συνεχώς αφορμές για να επαναλαμβάνονται, αφού συνεχίζει τις επιδόσεις του και βοηθάει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ίσως και περισσότερο απ' όσο θα μπορούσε να περιμένει ο Σόλσκιερ και οι οπαδοί της ομάδας.

Μετά και το παιχνίδι με την Λιντς στο «Ολντ Τράφορντ» στο μεγάλο ντέρμπι που αναβίωσε έπειτα από περίπου 17 χρόνια στην Premier League, με τον Μπρούνο να σκοράρει δυο φορές και να έχει μια ασίστ, ο διεθνής χαφ μετράει πλέον συμμετοχή σε 28 τέρματα για την ομάδα του σε 27 αναμετρήσεις στην Premier League από την ημέρα που έφτασε στην Αγγλία.

Έχει 16 δικά του γκολ και 12 ασίστ προς τους συμπαίκτες του. Επιπλέον, η ηγετική του φυσιογνωμία και η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο είναι στοιχεία που τον έχουν ανεβάσει ακόμα περισσότερο στα μάτια των φίλων της Γιουνάιτεντ, που βλέπουν σ' εκείνον έναν παίκτη ο οποίος πραγματικά αξίζει να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο!

  • Η άμυνα και η πολυτέλεια του... αναπληρωματικού Καβάνι

Είναι πασιφανές και δεδομένο πως η άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η Αχίλλειος πτέρνα της. Το δίδυμο Μαγκουάιρ Λίντελοφ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με αντίπαλους αμυντικούς, ο ΓουάνΜπισάκα πλέον δεν είναι ο φουλ μπακ που έβλεπαν όλοι στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ και από αριστερά ο Σο δεν μπορεί να εμφανιστεί αξιόπιστος με συνέπεια. Ο Σόλσκιερ το ξέρει και ευτυχώς για εκείνον απαντάει η επίθεση περισσότερες φορές απ' όσες προδίδει την ομάδα η γραμμή των μετόπισθεν.

Βέβαια, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως ο Χάρι Μαγκουάιρ έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον μέσα στο 2020 σε όλα τα πρωταθλήματα, με 4.745 λεπτά, με τον Μπρούνο Φερνάντες να είναι στην 4η θέση με 4.164 λεπτά και τον Βίκτορ Λίντελοφ να είναι στο 7ο σκαλί με 4.142 λεπτά συμμετοχής.

Σε αυτή την τεράστια αδυναμία, λοιπόν, απαντάει η επίθεση, εκεί όπου ο Μάρκους Ράσφορντ συνεχίζει να παίρνει δύναμη και από την ανταπόκριση του κόσμου στις φιλανθρωπικές εκστρατείες του μετατρέποντας αυτή την στήριξη σε αυτοπεποίθηση και γκολ στο γήπεδο. Και επιπλέον, το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ έχει έναν... Matador στον πάγκο έτοιμο ανά πάσα στιγμή, είναι μια τεράστια πολυτέλεια!

Ο τρόπος με τον οποίο ο Σόλσκιερ χρησιμοποιεί τον Καβάνι και εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις και την εμπειρία του, σε καμία περίπτωση δεν καθιστούν τον Ουρουγουανό βασικό επιθετικό. Παρ' όλα αυτά, ο πολύπειρος στράικερ δείχνει έτοιμος για να κάνει τη διαφορά όποτε του δοθεί η ευκαιρία, όπως το είχε κάνει και στην έδρα της Σαουθάμπτον μέσα σε ένα ημίχρονο πριν από λίγο καιρό...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα