Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 6-2: Επιβλητική και φουλ για κορυφή! (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 6-2: Επιβλητική και φουλ για κορυφή! (vid)

bet365

Αυτή η Γιουνάιτεντ μπορεί να μπει στη διεκδίκηση του τίτλου! Με επιβλητική εμφάνιση, διέλυσε 6-2 τη Λιντς στο Ολντ Τράφορντ και βρέθηκε στο -5 από την κορυφή, αλλά με ματς λιγότερο.

Η Γιουνάιτεντ έκανε την καλύτερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση στην Premier League, διέλυσε τη Λιντς με 6-2 στο Ολντ Τράφορντ και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά! Η Μάντσεστερ είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο -5 από την κορυφή και με ματς λιγότερο. Η ομάδα του Μπιέλσα με τη γνωστή τακτική προσέγγιση έπεσε στην… παγίδα της ταχύτατης Γιουνάιτεντ και το πλήρωσε ακριβά. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να ήταν βαρύτερο, αν ο Μελιέ δεν έκανε μεγάλες επεμβάσεις στο τελευταίο τέταρτο. Αν δεν υπήρχε και η αποχώρηση του ΜακΤόμινεϊ στις καθυστερήσεις λόγω τραυματισμού, ο Σόλσκιερ θα μιλούσε για ένα απίστευτο βράδυ.

Απίθανο 45λεπτο με σούπερ ΜακΤόμινεϊ!

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σόλσκιερ πως θα έχει στο ματς - παγίδα με τη Λιντς. Μόλις σε τρία λεπτά η Μάντσεστερ είχε πετύχει δυο (!) γκολ με απόλυτο πρωταγωνιστή τον ΜακΤόμινεϊ. Στο 2’ με υπέροχο σουτ κι έπειτα στο 3’ με σούπερ τελείωμα μέσα στην περιοχή, έγραψε ιστορία: Ποτέ κανείς στο παρελθόν της Premier League δεν είχε βρει δύο φορές δίχτυα στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης!

Γρήγορος ρυθμός στο ματς, με τη Γιουνάιτεντ να προσπαθεί με αντεπιθέσεις - φωτιά να πετύχει γκολ και τη Λιτς να ξαναμπεί στο «κόλπο». Μάλιστα, στο 8' και στο 19' είχε δυο καλές φάσεις, αλλά ο Μπάμφορντ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αντίθετα, η Μάντσεστερ στην τρίτη τελική της προσπάθειες πέτυχε ακόμα ένα τέρμα. Υπέροχο διαγώνιο του Μπρούνο Φερνάντες, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μελιέ.

Ο Πορτογάλος με συμμετοχή σε 28 γκολ σε 27 συμμετοχές στην Premier League (16 γκολ, 12 ασίστ) παίρνει και τον τίτλο του MVP της Μάντσεστερ για τη χρονιά που φεύγει. Παράλληλα, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια που η Γιουνάιτεντ πέτυχε τρία γκολ σε 20 λεπτά! Η κατοχή για τη Λιντς άγγιξε το 70%, πίεσε για να βρει ένα γκολ, αλλά στο 34' ο Ντε Χέα με υπέροχη επέμβαση σταμάτησε τον Ραφίνια.

Αντίθετα, η αποτελεσματικότητα της Μάντσεστερ ήταν εντυπωσιακή! Στο 37' ήρθε και το τέταρτο γκολ. Από στημένη φάση, ο Μαρσιάλ στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά και ο Λίντελοφ από κοντά πέτυχε το 4-0. Γρήγορος ρυθμός στο ματς και οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με γκολ, αφού στο 42' ο Κούπερ με υπέροχη κεφαλιά πέτυχε το 4-1.

Εξάρα η Μάντσεστερ, το… κράτησε ο Μελιέ!

Ο Μπιέλσα με τις αλλαγές των Στρόι και Σάκλετον προσπάθησε να καλύψει τα αμυντικά κενά και είναι αλήθεια πως για ένα 20λεπτο η ομάδα του ήταν εξαιρετική στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τη μεγάλη ευκαιρία του Μαρσιάλ με το... καλημέρα του β' μέρους, η Λιντς είχε καλή κυκλοφορία, κάλυψε χώρους και θα μπορούσε να μπει στο «κόλπο», αλλά τόσο στο 50' όσο και στο 65' ο Ντε Χέα είχε μεγάλες επεμβάσεις στα σουτ του Ραφίνια. Η Μάντσεστερ δε δέχθηκε γκολ και απάντησε με... γκολ στις ευκαιρίες. Στο 66' ο ΜακΤόμινεϊ έδωσε ωραία ασίστ στον Τζέιμς και ο Ουαλός με υπέροχο κόψιμο και άψογο τελείωμα πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη φετινή Premier League. H Γιουνάιτεντ συνέχισε σε αυτούς τους ρυθμούς βρήκε χώρους και σκόραρε ξανά. Στο 70' ο Σρόι ανέτρεψε τον Μαρσιάλ και ο Μπρούνο πέτυχε το 6-1.

Η ματσάρα του Ολντ Τράφορντ είχε κι άλλα να δώσει! Στο 72' ο Μελιέ έκανε εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Μαρσιάλ κι ένα λεπτό αργότερα ο Ντάλας με σουτάρα έξω από την περιοχή πέτυχε το 6-2. Ο Σόλσκιερ έδωσε ανάσες σε Μπρούνο και Ράσφορντ, ο Καβάνι μπήκε στο ματς και θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά νικήθηκε από τον Μελιέ. Η Γιουνάιτεντ πίεσε για έβδομο γκολ, αλλά ο Γάλλος είχε ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ του Φρεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Μαρσιάλ, Ράσφορντ (71' Καβάνι), Φρεντ, Φερνάντες (71΄Φαν Ντε Μπέεκ), Τζέιμς, Σο (60' Τέλες), Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ

Λιντς: Μελιέ, Έιλινγκ, Κούπερ (72΄Ντέιβις), Ντάλας, Φίλιπς (46' Στρόικ), Κλιχ (46' Σάκλετον), Αλιόσκι, Χάρισον, Ραφίνια, Ροντρίγκο, Μπάμφορντ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα