Ο Τσεχ προτείνει δεύτερη γραμμή στην εστία για τους τερματοφύλακες στα πέναλτι (pic & vid)

Ο Τσεχ προτείνει δεύτερη γραμμή στην εστία για τους τερματοφύλακες στα πέναλτι (pic & vid)

Gazzetta team
Ο Τσεχ προτείνει δεύτερη γραμμή στην εστία για τους τερματοφύλακες στα πέναλτι (pic & vid)

bet365

Ο Πετρ Τσεχ θεωρεί ότι ο κανονισμός με το ένα πόδι στη γραμμή κατά την εκτέλεση του πέναλτι αφαιρεί το πλεονέκτημα από τους τερματοφύλακες και αντιθέτως, προτείνει την εισαγωγή δεύτερης γραμμής λίγα μέτρα πιο μπροστά ώστε οι κίπερ να είναι ευέλικτοι στις εκτελέσεις.

Η «τραβηγμένη» επανάληψη πέναλτι που δόθηκε στο ματς της Γουέστ Χαμ κόντρα στη Λιντς, όπου ο Φαμπιάνσκι δεν πατούσε τη γραμμή για… χιλιοστό, έκανε έξαλλο τον Πετρ Τσεχ, ο οποίος και αντιπρότεινε μια λύση για να ανακτήσουν το πλεονέκτημα οι τερματοφύλακες.

Ο Τσέχος πρώην κίπερ και νυν τεχνικός σύμβουλος της Τσέλσι ανέλυσε το σκεπτικό του μέσω Instagram, κεντρικό σημείο του οποίου είναι η εισαγωγή δεύτερης γραμμής στις εκτελέσεις πέναλτι. Συγκεκριμένα, πρότεινε ο διαιτητής να οριοθετεί με το σπρέι του τη διπλή γραμμή στα 3,5 μέτρα από την εστία και ο τερματοφύλακας να έχει δικαίωμα να κινείται μέσα στον ενδιάμεσο χώρο, για να ισοσταθμιστεί έτσι η ελευθερία δράσης του με αυτή του εκτελεστή.

Μάλιστα, δικαιολόγησε με στοιχεία το πόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα διαθέτει πλέον ο παίκτης που εκτελεί το πέναλτι και η αλήθεια είναι πως ο συλλογισμός του ευσταθεί.

«Πώς είναι δυνατόν ένας τερματοφύλακας να καλύψει μια περιοχή 7 μέτρων και 32 εκ. χωρίς καθόλου κίνηση στα πόδια του, ενώ οι παίκτες σουτάρουν από τα 11 μέτρα με μ.ο. ταχύτητας 70χλμ/ώρα και χρειάζεται μόλις 0,35’’ για να περάσει η μπάλα τη γραμμή του γκολ; Είναι πέραν της λογικής μου. Είναι εύκολο να κατακρίνεις κάτι δίχως να προτείνεις καμία λύση, οπότε ορίστε: Ο διαιτητής μπορεί να σχηματίζει με το σπρέι μια δεύτερη γραμμή, 3,5 μέτρα από την κανονική της εστίας και ο τερματοφύλακας να πρέπει να το αποκρούσει ανάμεσα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα