Γουλβς - Άστον Βίλα 0-1: Με πέναλτι στις καθυστερήσεις οι «Χωριάτες» ξέφυγαν με το διπλό (vids)

Κώστας Τόπας
Γουλβς - Άστον Βίλα 0-1: Με πέναλτι στις καθυστερήσεις οι «Χωριάτες» ξέφυγαν με το διπλό (vids)

bet365

Η Αστον Βίλα τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην Γουλβς, ωστόσο κατάφερε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα να πάρει τη νίκη με 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Γκάζι. Τέταρτο διπλό σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια για τους «Χωριάτες», σε πτώση οι «Λύκοι».

Η Γουλβς μπήκε «μουδιασμένα» στο ματς, αδυνατώντας να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της και να δημιουργήσει και την Αστον Βιλα από την άλλη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς άργησε καθώς ήρθε στο 33’ και αυτή ήταν για τους «Χωριάτες», όταν o Κόνσα, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση καθώς έξι λεπτά μετά την ευκαιρία της Άστον Βίλα, ο Ποντένσε λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και νυν της Γουλβς, με ωραία ατομική ενέργεια βρήκε τον χρόνο, εξαπέλυσε κι ένα δυνατό σουτ, ωστόσο ο Μαρτίνες με εντυπωσιακή επέμβαση είπε «όχι» στην προσπάθεια του Πορτογάλου.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Φάμπιο Σίλβα, έπιασε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Αστον Βίλα, χωρίς να ανησυχεί τον πορτιέρε της Βίλα και το 0-0 να παραμένει με αυτόν τον τρόπο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου η εικόνα του αγώνα άλλαξε ριζικά, τουλάχιστον όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, καθώς οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 71% εν αντιθέσει με το συγκρότημα του Νούνο Εσπιρίτο που είχε μόλις 29%. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό και στο 69’ η Γουλβς «άγγιξε» το 1-0. Ο δραστήριος Ποντένσε αφού «άδειασε» δύο αντιπάλους του, έστρωσε στον Φάμπιο Σίλβα, ο οποίος με τη μία έκανε και το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μαρτίνες. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε, ο Νέτο με ραμπόνα έβγαλε στον Ντεντονκέρ στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτός έκανε του σουτ στην κίνηση αλλά ο γκοκλίπερ της Βίλα, αποσόβησε τον κίνδυνο γι ‘ακόμη μία φορά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο 85' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς Ντάγκλας Λουίς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδισε από το ξεφύγουν με το διπλό από το «Μολινό». Ο Σεμέδο ανέτρεψε τον ΜακΓκιν και ο Ελ Γκάζι ευστόχησε από την άσπρη βούλα, δίνοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του.

Ετσι, μετά από αυτό το τρίποντο η Άστον Βίλα «σκαρφάλωσε» στην 8η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, προσπερνώντας τις Γουλβς (17) και Εβερτον (17) ενώ έπιασε και την Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη, οι «Λύκοι» που βρίσκονται σε... πτώση παρέμειναν στην 11η θέση με 17 βαθμούς.

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Σάϊς,, Κόουντι, Μαρσάλ, Μουτίνιο, Ντεντόνκερ (80’ Νέβες) Τραορέ, Ποντένσε, Νέτο, Φάμπιο Σίλβα

Αστον Βίλα: Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Ντάγκλας Λουίς, ΜακΓκιν , Ράμσει (90+7' Νακάμπα), Γκρίλις, Τραορέ (75’ Ελ Γκάζι), Γουότκινς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα