Μπράιτον - Σαουθάμπτον 1-2: «Άγιος» Ινγκς και ανατροπή πεντάδας (vid)

Gazzetta team
Μπράιτον - Σαουθάμπτον 1-2: «Άγιος» Ινγκς και ανατροπή πεντάδας (vid)

bet365

Για 4ο σερί ματς, ο Ντάνι Ινγκς έμεινε πιστός στο καθήκον του εκτός έδρας και με πέναλτι στο 81' σφράγισε την ανατροπή της Σαουθάμπτον επί της Μπράιτον (1-2), που τη φέρνει μόνη στην 5η θέση της Premier League.

Οι φίλοι της Μπράιτον επέστρεψαν στο «Amex» μετά από εννιά μήνες, για να απολαύσουν ξανά την ομάδα τους από κοντά και να την ωθήσουν στο 4ο ματς στη σειρά χωρίς ήττα. Ωστόσο, η Σαουθάμπτον και ο Ντάνι Ινγκς είχαν άλλα σχέδια για την έκβαση της αναμέτρησης. Τι κι αν έπαιξε μόλις ένα ημίχρονο; Ο «killer» των Αγίων δήλωσε κλασικά παρών και με δικό του εύστοχο πέναλτι στο 81, η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ απέδρασε με το διπλό και σκαρφάλωσε μόνη στην 5η θέση της Premier League.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, όποτε και προηγήθηκαν με το εύστοχο πέναλτι του Πασκάλ Γκρος στο 26. Το γκολ του Γερμανού χαφ, μάλιστα, ήταν σημαδιακό, ως το υπ’αριθμόν 31 στο οποίο συμμετέχει στην Premier League (14 γκολ, 17 ασίστ), επίδοση ρεκόρ στην ιστορία των Γλάρων στον θεσμό. Ωστόσο, η ισοφάριση του εξαιρετικού Βέστεργκααρντ με δυναμική κεφαλιά λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ήταν καθοριστική για να επιμείνουν οι φιλοξενούμενοι και να φτάσουν στην αμφιλεγόμενη φάση του 81ου λεπτού.

Ο Γουόκερ-Πίτερς ανατράπηκε στο όριο της περιοχής, το replay έδειξε πως μάλλον πρόκειται για φάουλ, αλλά το VAR αποφάνθηκε πέναλτι. Κι έτσι, ο Ντάνι Ινγκς ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση, σκόραρε για 4ο σερί εκτός έδρας ματς, επίδοση που είχε σημειώσει τελευταίος ο Ρίκι Λάμπερτ το 2013 και 10ο συνολικά στο 2020 (μόνο ο Μπρούνο Φερνάντες περισσότερα, 11), δίνοντας σπουδαίο τρίποντο στους Αγίους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα