Λίβερπουλ – Γουλβς 4-0: Πάρτι καλωσορίσματος στον κόσμο της και ξανά κορυφή (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Λίβερπουλ – Γουλβς 4-0: Πάρτι καλωσορίσματος στον κόσμο της και ξανά κορυφή (vids)

bet365

Εξαιρετική κατά διαστήματα η Λίβερπουλ, κατάπιε την Γουλβς (4-0) και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή των φιλάθλων στο «Άνφιλντ» μετά από εννέα μήνες, ούσα και πάλι στην κορυφή της Premier League, μαζί με την Τότεναμ, την οποία περιμένει στο γήπεδό της στις 16 Δεκεμβρίου.

Το απαιτούσε η περίσταση. Ο κόσμος της Λίβερπουλ, έστω και σε... μειοψηφία, επέστρεψε στο «Άνφιλντ» μετά από εννέα μήνες απουσίας λόγω του κορονοϊού και η πρωταθλήτρια Αγγλίας, για να το γιορτάσει, φιλοδώρησε την Γουλβς με τέσσερα γκολ (4-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή της Premier League, μαζί με την Τότεναμ, την οποία θα υποδεχθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη εικόνα του γηπέδου ήταν, αναμφίβολα, και η πιο όμορφη της βραδιάς. Το «You'll never walk alone», εννέα μήνες μετά, δεν ήταν... ορφανό, αφού το τραγουδούσαν δύο χιλιάδες φίλαθλοι των Κόκκινων (1.500 στο Kop και άλλοι 500 στην κεντρική εξέδρα του γηπέδου).

Με την παρουσία του κόσμου της για πρώτη φορά μετά από 271 ημέρες, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, έστω και αν χρειάστηκε ένα λάθος του άλλοτε παιδιού της, Κόνορ Κοούντι (από τα έξι του έως τα είκοσι στην Λίβερπουλ), προκειμένου να προηγηθεί με πλασέ του Μοχάμεντ Σαλάχ (24').

Η Γουλβς έδωσε την μπάλα στους πρωταθλητές, έψαξε τις κόντρες, αλλά δεν απείλησε τον Καοΐμιν Κέλεχερ στο πρώτο 45λεπτο, με εξαίρεση ένα πολύ ωραίο σκάψιμο του Ντανιέλ Ποντένσε, το οποίο έβγαλε με ωραία απόκρουση ο (όλο και πιο σταθερός) νεαρός Ιρλανδός.

Στις καθυστερήσεις, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ των Λύκων, θεωρώντας ότι ο Σαντιό Μανέ βρήκε τον Κόουντι μέσα στην περιοχή, αλλά όταν τσέκαρε το VAR, διαπίστωσε πως ο Σενεγαλέζος τράβηξε το πόδι του προτού υποπέσει σε παράβαση και, ορθά, πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Στο δεύτερο μέρος, ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο άλλαξε πλευρά τα εξτρέμ του μήπως ο Ανταμά Τραορέ μπορέσει να κάνει στον Νέκο Γουίλιαμς την... ζημιά που δεν έκανε στον Άντι Ρόμπερτσον, αλλά μάταια.

Η Λίβερπουλ, εν γνώσει της, έδωσε γήπεδο και μπάλα στους φιλοξενούμενους για να ψάξει την κόντρα και να τους «σκοτώσει», όπως έκανε στο 58', όταν ο Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο για το 2-0. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Φαμπίνιο είχε κόψει σωτήρια για τους Κόκκινους την μπάλα από τον Κόουντι, ενώ αυτός ετοιμάζονταν να ισοφαρίσει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Το γκολ του Ολλανδού έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα, όχι όμως και στις... διαθέσεις της Λίβερπουλ για άλλα τέρματα, με τον Τζόελ Μάτιπ να τελειώνει ιδανικά με κεφαλιά, σέντρα του Σαλάχ (67').

Η ομάδα του Κλοπ, στην οποία επέστρεψαν από τραυματισμό οι Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ναμπί Κεϊτά (και άλλες ευχάριστες ειδήσεις), είχε και άλλες... σφαίρες στην θαλάμη της, έστω και αν ο Νέλσον Σεμέδο ήταν ο... σκόρερ, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα προ του Μανέ, στέλνοντάς την στα δίχτυα της ομάδας του (78').

Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Γουλβς να αναρωτιέται πως γνώρισε την πιο βαριά της ήττα στο «Άνφιλντ» από το... 1963 (!), με την Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την επέκταση του εντός έδρας αήττητου για 65ο ματς (!!) και, κυρίως, να σκάει ένα τεράστιο χαμόγελο για την επιστροφή των φιλάθλων της, που τόσο της έχουν λείψει. Λίγοι ναι, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη, θα γυρίσουν και οι πολλοί...

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ – Νέκο Γουίλιαμς (68' Αλεξάντερ - Άρνολντ), Μάτιπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον – Τζόουνς, Χέντερσον (81' Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ – Σαλάχ, Φιρμίνο (72' Ντιόγκο Ζότα), Μανέ.

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο – Σεμέδο, Μπολί, Κόουντι, Μαρσάλ – Ζοάο Μουτίνιο, Ρούμπεν Νέβες (62' Φάμπιο Σίλβα), Ντεντονκέρ – Τραορέ, Ποντένσε (71' Άιτ Νούρι), Πέδρο Νέτο (79' Βιτίνια).

Διαβάστε ξανά το LIVE του αγώνα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα