Αλέγκρι: «Ετοιμος για να προπονήσω μια ομάδα στην Premier League»

Αλέγκρι: «Ετοιμος για να προπονήσω μια ομάδα στην Premier League»

Κώστας Τόπας
Αλέγκρι: «Ετοιμος για να προπονήσω μια ομάδα στην Premier League»

bet365

Την επιθυμία του να επιστρέψει στους πάγκους εξέφρασε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και μάλιστα σε κάποια ομάδα, που να αγωνίζεται στην Premier League.

Ο Αλέγκρι ψάχνει για να επιστρέψει στους πάγκους μετά την αποχώρησή του από την Γιουβέντους το περασμένο καλοκαίρι και όπως ο ίδιος δήλωσε στους «Times» είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του, κάνοντας την αρχή με μία ομάδα της Premier League.

«Θέλω να έχω μια εμπειρία στην Premier League. Στην Ιταλία ήμουν για τέσσερα χρόνια στη Μίλαν και για πέντε στην Γιουβέντους. Τώρα περιμένω να εργαστώ ξανά. Είτε στην Ιταλία που εκεί το βλέπω δύσκολα είτε στην Αγγλία», ανέφερε αρχικά ο 53χρονος Ιταλός τεχνικός για να συνεχίσει λέγοντας:

«Κατά τη γνώμη μου, το αγγλικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται επειδή υπάρχουν πολλοί ξένοι προπονητές. Η Αγγλία είναι πλέον πιο περίπλοκη και πιο τακτική, αλλά συνεχίζει να σέβεται την παράδοση του ποδοσφαίρου τους. Υπάρχει μια καλή ισορροπία μεταξύ του πνεύματος του αγγλικού ποδοσφαίρου και της νέας τακτικής προσέγγισης που έφεραν οι νέοι προπονητές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέγκρι κατάφερε να προπονήσει πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της καριέρας του και κατά τη γνώμη του, από την άποψη της νοοτροπίας, κανείς δεν είναι σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Είχα πολλούς ισχυρούς παίκτες με ισχυρή νοοτροπία. Αμυντικούς όπως οι Κιελίνι και Νέστα, μέσους όπως οι Γκατούζο και Ζέεντορφ, επιθετικοί όπως ο Ιμπραιμοβιτς και ο Ρονάλντο. Βάσει νοοτροπίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος, έχει διαφορετική σκέψη από όλους τους άλλους. Έχει κερδίσει πέντε "Ballon d'Ors", πέντε Champions League , ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία και πάντα κάνει τη διαφορά. Κάθε χρόνο έχει και έναν νέο στόχο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα