Η Premier League δίνει βοήθεια 250 εκατ. λίρες στις μικρότερες κατηγορίες

Gazzetta team
Η Premier League δίνει βοήθεια 250 εκατ. λίρες στις μικρότερες κατηγορίες

bet365

Σε μία σπουδαία κίνηση, τεράστια βοήθεια για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, προχωρούν οι μεγάλες ομάδες της Premier League, που θα προσφέρουν 250 εκατ. λίρες σε Championship, League One, League Two.

Οι πολύμηνες πιέσεις της κυβέρνησης προς την Premier League τελικά έπιασαν τόπο και στη σύσκεψη των ιδιοκτητών της την Πέμπτη, αποφασίστηκε ότι οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα βοηθήσουν οικονομικά εκείνες των μικρότερων. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθεί επιχορήγηση ύψους 250 εκατ. λιρών σε Championship, League One, League Two, η οποία θα είναι τμηματική και ανάλογα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Οσον αφορά την Championship, όπου τα οικονομικά μεγέθη και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, τα clubs της Premier League θα χορηγήσουν δάνειο 200 εκατ. λιρών. Ωστόσο, τα χρήματα που θα δοθούν σε League One, League Two, θα είναι δωρεά. Σε πρώτη φάση θα εκταμιευτούν 30 εκατ. λίρες, ενώ 20 εκατ. ακόμα θα παραμένουν διαθέσιμα και θα δίνονται ανάλογα με τρέχουσες ανάγκες που θα παρουσιάζονται. Οπως και να έχει, πρόκειται για σπουδαία κίνηση των μεγάλων και τεράστια βοήθεια για το ποδόσφαιρο στην Αγγλία.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα