Brexit - Premier League: Μεταγραφές από την ΕΕ με κυβερνητική έγκριση και σύστημα πόντων από το 2021

Gazzetta team
Brexit - Premier League: Μεταγραφές από την ΕΕ με κυβερνητική έγκριση και σύστημα πόντων από το 2021

bet365

Ολική αναδιάρθρωση φέρνει το Brexit στην Premier League και την EFL, καθώς από το 2021 οι παίκτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταγράφονται μόνο με κυβερνητική έγκριση και σύστημα πόντων, ανάλογα με την εμπειρία και το επίπεδο συλλόγου/λίγκας!

Το Brexit και οι διαφοροποιήσεις που θα φέρει στη ζωή της Μεγάλης Βρετανίας πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Και σε αυτό το πλαίσιο επηρεάζεται άμεσα και το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου στο Νησί, το οποίο θα υποστεί σημαντικές ανακατατάξεις, ιδιαίτερα στον τομέα των μεταγραφών.

Από τη νέα χρονιά, όλοι οι παίκτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμφωνούν με σύλλογο της Premier League ή της EFL, θα χρειάζονται απαραίτητα το GBE για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τους: θα απαιτείται δηλαδή κυβερνητική έγκριση από την αρμόδια ποδοσφαιρική επιτροπή του Brexit, η οποία θα αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές με σύστημα πόντων. Πώς λειτουργεί αυτό;

Έμπειροι και νεαροί παίκτες θα συγκεντρώνουν πόντους πριν από την επικείμενη μεταγραφή, με βάση τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Διεθνείς συμμετοχές με εθνική Ανδρών ή Νέων
  • Ποιότητα του συλλόγου στον οποίο ανήκει, που θα καθορίζεται από το επίπεδο πρωταθλήματος της ομάδας, τη θέση του συλλόγου στη βαθμολογία, αλλά και την πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που συμμετέχει
  • Συμμετοχές με το κλαμπ στο οποίο ανήκει, ανάλογα με τα λεπτά συμμετοχής σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις

Με βάση αυτό το σύστημα, η επιτροπή του Brexit θα έχει συγκεκριμένα στάνταρ. Όποιος παίκτης συγκεντρώνει ανώτερη βαθμολογία, θα του χορηγείται αυτόματα το GBE, ενώ εκείνοι που χάνουν το όριο για μικρή διαφορά, θα κρίνονται από τα μέλη του πάνελ για το αν θα δοθεί το «πράσινο φως» στη μεταγραφή τους.

Παράλληλα, θα ισχύσει και περιορισμός στους παίκτες Κ-21 που θα μπορεί να υπογράψει ένας σύλλογος της Premier League: τρεις στην χειμερινή περίοδο και έξι συνολικά στο ημερολογιακό έτος, κανόνας που θα αποτρέπει τις ομάδες να συσσωρεύουν νεαρούς παίκτες στο ρόστερ τους και να τους στέλνουν δανεικούς σε κλαμπ-δορυφόρους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα