Ο Κλοπ αποθεώνει Σάκι: «Ο αναμορφωτής του σύγχρονου ποδοσφαίρου»

Gazzetta team
Ο Κλοπ αποθεώνει Σάκι: «Ο αναμορφωτής του σύγχρονου ποδοσφαίρου»

bet365

Ο δρόμος που χάραξε ο Αρίγκο Σάκι αναμόρφωσε το σύγχρονο ποδόσφαιρο και τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται ο Γιούργκεν Κλοπ, με τον coach της Λίβερπουλ να αποθεώνει τον θρυλικό Ιταλό προπονητή.

Στο ερώτημα για τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ συγκέντρωσε αρκετούς πόντους με τη φιλοσοφία και τα κατορθώματα που επέδειξε την τελευταία διετία. Κι αν για τους Reds ο χρόνος πρόκειται να δείξει κατά πόσο θα θεωρούνται «all-time greats», η Μίλαν των ‘80s-‘90s με τον Αρίγκο Σάκι στο τιμόνι έχει εξασφαλίσει αυτόν τον τίτλο και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, με το αποτύπωμα που άφησε ο Ιταλός τεχνικός στην αντίληψη του «Κλόπο» να είναι καθοριστικό για το έργο που παρουσιάζει στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Τζέιμι Κάραχερ στη σειρά «Greatest Games», ο Γερμανός coach μίλησε με αποθεωτικά λόγια για την επίδραση του Σάκι στον τρόπο που προσλαμβάνουμε πλέον το ποδόσφαιρο, τον χαρακτήρισε αναμορφωτή στην προσέγγιση του παιχνιδιού και ήταν το πρώτο όνομα που ήρθε στο μυαλό του στην ερώτηση για τον προπονητή που τον επηρέασε περισσότερο:

«Ο Σάκι άλλαξε εντελώς το πώς σκεφτόμαστε για το ποδόσφαιρο. Είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς προπονητές στην ιστορία του παιχνιδιού και ένας ολοκληρωμένος αναμορφωτής για μένα. Χάρη σε αυτόν, αρχίσαμε να κρίνουμε με νέο τρόπο το μέγεθος του αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα θυμάσαι τότε που μάρκαρες με τακτική man-to-man στο κι έπρεπε να ακολουθείς τον αντίπαλό σου μέχρι την τουαλέτα. Είχες την αίσθηση ότι το γήπεδο ήταν τεράστιο. Πολύ συχνά νικούσε η ομάδα με τους πιο ποιοτικούς παίκτες, διότι τα μαρκαρίσματα ήταν ένας εναντίον ενός, συνεπώς αν ο άλλος παίκτης ήταν καλύτερος από σένα, πώς θα μπορούσες να νικήσεις;

Η οργάνωση του Σάκι με άλλαξε εντελώς. Δεν το έμαθα απευθείας από εκείνον, ο προπονητής μου στη Μάιντς, Βόλφγκανγκ Φρανκ, την έφερε στην ομάδα μας, που σημαίνει ότι ως παίκτης παρακολούθησα πέντε χιλιάδες βίντεο της Μίλαν».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα