Ο Μάτιτς δεν φόρεσε την... παπαρούνα και ο κόσμος τον έκραξε (pics)

Κώστας Τόπας
Ο Μάτιτς δεν φόρεσε την... παπαρούνα και ο κόσμος τον έκραξε (pics)

bet365

Ο Νεμάνια Μάτιτς δεν φόρεσε την... παπαρούνα για την «Remembrance Sunday» και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο ίδιος πάντως από την πλευρά του θέλησε να ξεκαθαρίσει την στάση του και τον λόγο για τον οποίο δεν είχε στη φανέλα του το συγκεκριμένο σήμα.

Η «Remembrance Sunday» είναι η μέρα όπου Βρετανοί τιμούν την μνήμη των στρατιωτών τους στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους αλλά και σε άλλες εμπόλεμες καταστάσεις βρέθηκαν.

Στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, ο Μάτιτς ήρθε από τον πάγκο και οι κάμερες εστίασαν στη φανέλα του, όπου δεν υπήρχε η κόκκινη παπαρούνα. Ο Σέρβος μέσος, είχε εξηγήσει στο παρελθόν τον λόγο για τον οποίο έχει αποφασίσει να μην τη φοράει, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε.

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά για μένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα