Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 2-1: Ανατροπή πρωταθλήτριας και ιστορικό σερί (vid)

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 2-1: Ανατροπή πρωταθλήτριας και ιστορικό σερί (vid)

bet365

Στο «φρούριο» του «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ ήταν κακή, όμως, για τρίτο ματς φέτος έκανε την ανατροπή απέναντι στη Γουέστ Χαμ, χάρη στο γκολ του Ζότα στο 85' (2-1) και ισοφάρισε το all-time εντός έδρας αήττητο σερί της στα 63 παιχνίδια!

Έχει χίλια και ένα προβλήματα να λύσει. Οι τραυματισμοί έχουν κάνει ντεμαράζ στο ξεκίνημα της σεζόν, η κόπωση και η έλλειψη φρεσκάδας είναι εμφανής στο παιχνίδι της, στον ρυθμό της. Όλα, όμως, γίνονται ευκολότερα όταν η Λίβερπουλ επιστρέφει στο «φρούριο» της, το «Άνφιλντ», εκεί που αποκτά χάντικαπ ανωτερότητας και βρίσκει εύκολα ή δύσκολα τον τρόπο να ξελασπώσει. Το έκανε κόντρα στην Άρσεναλ όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Λακαζέτ, το έκανε την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δέχθηκε το 0-1 στο 13' και μοιραία, το πέτυχε και απέναντι στην εξαιρετικά οργανωμένη και δυναμική Γουέστ Χαμ, για να φτάσει τα 63 παιχνίδια χωρίς ήττα εντός έδρας και να ισοφαρίσει έτσι τη θρυλική Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι της περιόδου 1978-1980!

Με τον 23χρονο Ναθάνιελ Φίλιπς να παίρνει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας και να κάνει ντεμπούτο στην Premier League, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να δεχτεί γκολ στην πρώτη φάση που δέχθηκε στο ματς. Μετά την κακή απομάκρυνση του Γκόμεζ, ο Φορνάλς σκόραρε με ιδανικό συρτό πλασέ και πέτυχε το άμεσο 0-1, ένα γκολ που έδωσε αρνητική πρωτιά στη Λίβερπουλ, καθώς μετά την εξασφάλιση του τίτλου στα τέλη Ιουνίου, έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη στα 13 ματς πρωταθλήματος που ακολούθησαν!

Η αμυντική συμπεριφορά των Σφυριών ήταν υποδειγματική, τα ρήγματα που δημιουργούσε ελάχιστα (2 μόνο τελικές με μακρινά σουτ), αλλά η λύση ήρθε σαν δώρο πριν από την ανάπαυλα, με τη συνδρομή του Μαζουακού, που ανέτρεψε τον Σαλάχ εντός περιοχής. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε (φυσικά) εύστοχα, ανέβασε το σερί του στις 13 επιτυχημένες εκτελέσεις με τη Λίβερπουλ κι άνοιξε χαραμάδα ψυχολογίας για τους Reds, οι οποίοι, ωστόσο, συνέχισαν να «αγκομαχούν» και στο 2ο μέρος επιθετικά.

Αυτό που δεν μπόρεσε να προσφέρει ο Φιρμίνο και ο Κέρτις Τζόουνς δημιουργικά, όμως, το πέτυχαν οι αλλαγές τους. Ζότα και Σακίρι έδωσαν νέα πνοή και ιδέες και ο Πορτογάλος στράικερ ανέλαβε την αποστολή της ανατροπής. Αφού το γκολ του στο 79΄ ακυρώθηκε ορθώς μέσω VAR για επιθετικό φάουλ του Μανέ στον Φαμπιάνσκι, ο Ζότα έλαβε απίθανη κάθετη πάσα από τον Ελβετό και με ιδανικό τελείωμα γύρισε το ματς στο 85', για να γίνει ο μοναδικός νεοφερμένος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει και στα τρία πρώτα του ματς πρωταθλήματος στο «Άνφιλντ», μετά τον Λουίς Γκαρσία το 2004!

Και μπορεί να μην έθελξε σε καμία περίπτωση με την εμφάνισή της, όμως, το 2-1 που διατηρήθηκε ως το φινάλε έστειλε τη Λίβερπουλ μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Εν αναμονή της επόμενης εντός έδρας αναμέτρησης, για να γράψει απόλυτη ιστορία στον «ναό» της.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Τζόουνς (70' Σακίρι), Σαλάχ (90' Μίλνερ), Μανέ, Φιρμίνο (70' Ζότα)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κρέσγουελ, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Τσουφάλ, Μαζουακού (88' Λανζίνι), Μπόουεν (89' Μπενραχμά), Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς, Αλέ (74' Γιαρμολένκο)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα