Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ενα γκολ του Γουόκερ ήταν αρκετό για τους «πολίτες» (vid)

Κώστας Τόπας
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ενα γκολ του Γουόκερ ήταν αρκετό για τους «πολίτες» (vid)

bet365

Με το «φτωχό» 1-0 η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εκτός έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και με αυτόν τον τρόπο σκαρφάλωσε στην 6η θέση με 11 βαθμούς, κυνηγώντας την πρωτοπόρο της Premier League, Έβερτον, η οποία έχει συλλέξει 13 έως τώρα.

Μετά το στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Γουέστ Χαμ (1-1) η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε το τρίποντο προκειμένου να πλησιάσει ξανά την κορυφή. Και το κατάφερε! Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε το διπλό με 1-0, χάρη στο υπέροχο τέρμα του Κάιλ Γουόκερ στο 28'.

Οι «πολίτες» μπήκαν αποφασισμένοι και διαβασμένοι στο ματς, χωρίς να επιτρέπουν στην Σέφιλντ να πλησιάσει την περιοχή του Έντερσον.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Σίτι ήταν στο 8ο λεπτό του παιχνιδιού όταν ο Κανσέλο έκανε τη σέντρα, ο Φεράν Τόρες πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ράμσντέϊλ του είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι».

Στο 23’ η Σίτι άγγιξε το γκολ. Ο Στέρλινγκ, ο οποίος ήταν σε κέφια, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Τόρες έκανε την προβολή, αλλά ο γκολκίπερ της Σέφιλντ αρνήθηκε το γκολ με νέα εξαιρετική επέμβαση.

Τελικά, η ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς στο 28’. Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια ο Στέρλινγκ, έδωσε τον Ντε Μπρόινε, αυτός γύρισε στον Γουόκερ που ήταν έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με ένα συρτό σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε.

Μάλιστα, ο 30χρονος Αγγλος μπακ δεν πανηγύρισε το γκολ μιας και στο παρελθόν έχει φορέσει τα χρώματα της Σέφιλντ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ των «πολιτών».

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου υπήρξαν ελάχιστες αξιόλογες στιγμές. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 70’ για να δούμε την πρώτη σημαντική φάση η οποία άνηκε στην Σέφιλντ, όταν ο Μπρούστερ βγήκε στην αντεπίθεση, προσπάθησε να κρεμάσει τον Έντερσον αλλά ο Βραζιλιάνος απέκρουσε την μπάλα.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Premier League, παίρνοντας ένα σημαντικό διπλό απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Ραμσντέιλ, Μπάλντοκ, Μπάσαμ, Ίγκαν, Στίβενς, Λόουι (82’ ΜακΓκόλντρικ), Αμπαντού (65’ Νόργουντ), Μπεργκ, Όσμπορν (55’ Λούνστραμ), Μακμπέρνι, Μπρούστερ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο, Τόρες (81’ Φόντεν), Μαχρέζ (85’ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα